Shadhun_ napisał(a):
@ gingen :
zalezy do czego, do pvp , szczegolnie przeciwko clotherom najlepszy WF. Do pve wyliczenia wskazuja na lekka przewage RB. Znam shamanow (szczegolnie elemental/resto) ktorzy bardzo chwala sobie flametongue/rockbiter w walkach przeciwko palladynom i wariorom. Osobiscie probowalem frostband na WSG jednak srednio zdaje egzamin.
Mam nadzieje ze właśnie revamp shamanow bedzie obejmował miedzy innymi wiecej pozytecznych enchantow na bron.
Frostband nie było by do bani gdyby zakażdym razem wchodziły obrażenia tak jak w przypadku Flametongue(To jest dobre ale tylko jeśli taki paldek czy waoj nie mają zbyt dużo resistów na fire).
Rockbitter jest proponowane tym którzy farmują mobki - Bo windfury ma to do siebie, że może procnąć raz na 3-4 walki(przynamniej ja mam takiego dziwnego pecha), albo procnąć kiedy mobek ma 1-3% życia :[
Jak jesteś w grupie w instancji i niechcesz aggrować zabardzo to nie bierz rockbittera(powoduje dość duży threat). No chyba, że tank zajęty, a widzisz jak mobek leci do priesta czy maga i trzeba przejąć go na siebie na chwilkę to wtedy earth shock plus rockbitter
BTW- mam shamana na 60lev. - co żeby nikt mnie nie posądzał, że się nie znam