Ai napisał(a):
Karol mam PP poza party, tak wiec nie musze wydawac kasy na GSAP, jedynie na GHP, kasy tez troche mam wiec moglbym bic i bic.. ale nadal nie wiem jak w 6h robisz pol lv (!!) , gram wiecej niz 6h, w VoS spedzilem jakies 65-67 tak wiec poznalem troche te moby. Fajnie sie zabija Victory Splendor, Alliance Splendor... one czesto nawet nie podbiegna, ale jak zabijesz Punishment ktore sie klonuja, teleportuja i co najgorsze maja UE (^%&%), albo grupki nukerow Judge .... ?
Dobre miejsce na exp to FOD, moby daja calkiem sporo expa i jedynie ich dmg troche zniecheca, ale jak masz kase to wpadaj tam z plecakiem GHP i powinno byc dobrze. Miejscowka dobra to pod drzewem na mapce, tam sprobuj bic vampiry.
Vicory i Alliance daja Ci z tego co pamietam 8-8.5k XP a sa na 64-65 lev,
Wisdom, ktory ma 62 lev, wyjatkowo niski pdef (1shot mob dla mnie jak wchodzi crit a wchodzi bardzo czesto) daje 9.2k.
Jest tam taki spocik gdzie masz 3 wisdomy obok siebie - napierdalasz do nich praktycznie non stop przy okazji tylko agrujac bladesy albo flashe.
Mobow grupowych i tych z fizycznymi resistami nie kiluje - mozna sobie tak dobrac spawn zeby ich nie bylo (trzeba tylko troche polazic i popatrzec za miejscami w okolicy mostow, przejsc z tymi "zaslonami" etc) a jak zagrujesz nawet przypadkowo to wystarczy wdusic macro na SE /target jasiek, /assist, root i masz z glowy. Ale szczerze mowiac bardzo zadko tego uzywam bo nie musze - mam na tyle duzy pdef ze nawet 2-3 green/white moby moge "tankowac".
Z tych respawnujacych sie zabijalem tylko blade bo one dropuja BW Tunic recipe 100% (zarobilem na tym ekstra 60 mln levelujac tutaj) a po 67-68 lev fangi (tyle ze te sie nie respanuja tylko morfuja w innego moba ktory fakycznie ma lepsze parametry ale daje tez duzo wiecej XP - jesli zdazy morfnac ^^).
Nie wiem jakiego masz archera ale z mojego doswiadczenia tutaj zabuffowany HE > zabuffowany SR. Jak z mrokiem tutaj gralismy w teamie (on ma SR na tym samym lev) to on bardzo czesto pudlowal - szczegolnie w te moby evadujace.
Ja mam swojego HE zrobionego tak:
- wydziergane +5 STR, +4 DEX, -9 CON (nie licze bonusa z armora)
- majestic LA enchantniety na max
- majestic jewerly enchantniete na max + ant ring
- soul bow+3 QR
Z buffami mam ok 231 critical, 117 accuracy, 2500+ pattack i ok 360 attack speed. Z bonusem z ant ringa masz crita mniej wiecej takiego jak z songiem BD (troche mniejszy moze ale i tak wszystko bez resistow i z lev lekko ponizej Twojego kilujesz 1 shotem).
A jesli do tego dolozysz snipe (a mozna bez wiekszego problemu jesli znajdziesz spot z 4-5 mobami obok siebie) to juz praktycznie robi sie z Ciebie maszyna do mordowania - co 2-3 trzeci strzal to crit i jedyne co Cie martwi to za wolny respawn mobow.
Z tego co zauwazylem to roznica miedzy moim HE a SR mroka nie byla jakas niesamowita jesli chodzi o dmg zdawane bez krytykow ale wlasnie w czestotliwosci trafien (jak sobie porownywalismy accuracy to on mial o 12 mniej - to juz spora roznica).
A jesli chodzi o szybkosc strzelania to mimo ze on mial attack speed wiekszy to optycznie wychodzilo nam tak samo (on mial BoP /CS a ja Soul /QR).
P.S. A tego FOD wlasnie testnalem z pracy - za wysokie sa jeszcze te vampirki - musze ze 4 strzaly w nie wsadzic zanim padna i za bardzo rozrzucony spawn na snipe
Ale poszukam jeszcze innych spotow - moze cos sie uda wygrzebac z tych mobow na polnocy FOD.
Jak na razie widzialem tam jednego fajnego mobka - zombiak ktory nie ma arrow resist ani nie uzywa praktycznie czarow (a wolny jest strasznie) - dobry mobek do bicia dla ktogos kto ma slabszy sprzet i szuka "safe" spota.