No dobra ale ile osob znasz ktore maja full set dooma na +7-8?
Ja kurde naleze do jednej z najbogatszych gildii i chyba lepszych w PvP (3 herosow w tej chwili w 20 osobowym klanie) i ni kuta nie znam nikogo takiego.
Alucreid napisał(a):
Co do sleepa to wisdom+mental4 i jak nuker uzyje sleepa to jest poprostu retarded.Identyczna sprawa z psn/bleed health+invgor+res psn ( osobiscie uwazam to za totalna pierdole juz lepiej kupic bandarze i antidota:])
A sprawa z 1.2k hp z dooma to jest z btb6 bez zadnego health weapona.
A sam Con ma sluzyc do stun resist.
Skill Wisdom nie dziala zupelnie - byl to pierwszy skill 3rd prof jaki kupilem a potem przeczytalem na
www.lineage2.com forum ze jest jebniety i maja go poprawic dopiero w C5.
Majac na sobie mentala i +4WIT tatoo sleep wchodzi we mnie czesto (nie "zawsze" ale bardzo czesto).
W siege PvP faktem jest ze na tankach castrzy przestali uzywac go tak masowo jak kiedys ale to wlasnie efekt tego ze 8 na 10 tankow lazi w NM secie a nie ze buffy sa az tak skuteczne.
Poza tym wyswietlaja sie debuffy teraz na pasku party wiec sie ludzie szybko budza nawzajem - IMHO jedna z podstawowych umiejetnosci w PvP.
Bandaze i antidota? Przeciez to leczy tylko poisony i bleedy playerow i mobow 60-70 lev a chyba o takich nie mowimy?
Con jako stun resist - cool sprawa ale jak nie jestes orkiem to i nawet przy wypasionym CON shield stun wchodzi na 40-50% - a dokladnie tyle resista na stun Ci daje majestic set bez nerfowania damage.
Nie wiem za bardzo jak z Toba gadac bo raz mowisz o skilach postaci 76-78 a zaraz potem wyskakujesz z antidotes ktorych na high lev wogole nie ma sensu nosic ze soba.
Cala ta gadka jest na duzym poziomie abstrakcji - tak jakbym ja twierdzil ze SoulBow > BoP a Ty bys mi odpowiadal "no ale ja oczywiscie myslalem o BoP+16 Vs SoulBow+3 - ma go moj kolega, z nim gadaj co jest lepsze"
Nie kumam tez czy mowisz o chwili obecnej czy juz jestes myslami w C5 - bo w tej chwili OE armora nie ma zbyt wielkiego sensu (za maly jest skok pdef).
Anyway - ja uwazam ze role tanka mozna sprowadzic do 3 zadan:
PvM
Ma miec jak najwieksza redukcje obrazen jakie mu zadaja moby.
HP musi miec oczywiscie przyzwoite ale jest to sprawa DRUGORZEDNA - chodzi o to zeby go jak najmniej go trzeba bylo leczyc.
Do tego jest potrzebne pdef a pdef Crusadera>Doom (nawet OE)
RB
Do zwyklych RB styka "byle jaki" tank - u nas z powodzeniem sie sprawdza 74 DA z -8 CON.
Do epic tank wogole sie nie liczy bo nie dziala hate.
PvP
Tu pomyslow moze byc kilka.
Faktycznie jest taka koncepcja zeby zrobic sobie meat shielda i wtedy Twoim jedynym zadaniem jest dobiec do healera albo DD i uzyc shield stuna. Ale IMHO to zakrawa troche na masochizm bo solowanie z nerfnietym STR to makabra a jak sie w PvP dostanie slow to caly misterny plan idzie w pizdu. Poza tym jak Cie stargetuje 4 nukerow to naprawde to czy przebiegniesz te 2 kroki blizej gosci czy padniesz dalej - roznica akademicka.
Reasumujac:
DOOM:
+ 500 HP wiecej
CRUSADER
+ wiecej pdef
+ 4 resisty
Jakbym ja mial wybierac miedzy Doom+6 a Crusaderem to bym sie nie zastanawial nawet minuty.
A miedzy nie-OE doom a crusaderem - nawet sekundy