problem jest taki, ze te drzewka sa w ogole nieintuicyjne. jak sie wczoraj np. magiem bawilem to drzewko frost az samo "chodzi"
A u nas robie np. DW Fury i chcialbym powiedzmy Axe Speca. Wrzucam na poczatek 31 pkt w fury, rozpoczynam arms i juz zonk. Daje 3/3 Imp HS i mam 2 talenty do wydania na super hiper ofensywne Deflection
badz Improved Rend dobre nie wiem dla kogo. Wiec juz wtopa 2 talentow no cos czego teoretycznie rownie dobrze moglbym nie miec w ogole. Dalej nie lepiej. 5 punktow do rozdania i do wyboru 5x Iron Will, 3x Thunderclap, 2x Imp Charge i znow Deflection. Daje 5 w Iron Will dla swietego spokoju (jestem Orkiem wiec mam nadzieje, ze jakis mocniejszy efekt bedzie), ale to tez nie jest nic szczegolnego. Na dobra sprawe wtapiam wiec 7 talentow, ktore no sa bo sa, ale pozytek z nich praktycznie nijaki. Dalej rozwijam Impale i sie okazuje, ze mam 17 talentow, czyli 3 brakuja do 20 aby pojsc dalej, a do wyboru Anger Management, 2h Spec, Imp Charge, Thunderclap, Rend, Deflection. Laduje 1 talent w Anger liczac, ze dalej generuje rage, no ale te dwa talenty znow padaka straszna do wyboru. Imp Charge jako fury mnie nie kreci bo i tak szybko w zerga wchodze i tam bloodrage lub imp zerg rage. Biore wiec ... Imp Charge bo i tak nic nie ma :d
Wiec tak naprawde do momentu tych 20 talentow w arms mam wydanych 9 takich lewych punktow tylko po to, aby jakos ruszyc drzewko. Efekt taki, ze tak naprawde z Dmg talentow dostaje tylko Impale. Dopiero teraz moge wrzucic punkty w Axe Spec, tyle ze trzeba jeszcze dac punkty w Tactical Mastery, ze 2 talenty w Fury i okazuje sie, ze ... punkty sie skonczyly
Tak wiec stworzenie Fury DW builda z pojsciem w np. Axe Spec / Sword Spec jest praktycznie niemozliwe bez gimpowania innych statow, bez ktorych ten Spec nie pokryje strat.
Glebokie pojscie w Fury do 45 pkt tez troche smieszne bo ten Rampage to poki co porazka na calej linii.
Wg mnie totalnie skaszaniony jest poczatek drzewka w Arms. To sprawia, ze czasem zwyczajnie nie ma w co wrzucic punktow, ktore jakos tam nawet zaoszczedzic mozna - mozna juz sie pchac, albo glebiej w fury, albo w bezuzyteczne talenty z T1-T2 arms.
Jasne, to tylko alfa, ale czemu drzewka innych klas wygladaja jakos hmm ... sensownie, a nasze jak zwykle nie
Build pod MS jakis taki rwany jest. Mozna dac 31 talentow w Arms i wtedy tez zgarnac Deathwish, Enrage, Imp Intercept z fury, albo pojsc w Endless rage i stracic te trzy talenty. Nie wiem co lepsze, ale jakos nowych skilli mocno dyskusyjna. 5 % damage taken, a deatwish daje +20 % damage, enrage +25 %, imp intercept super mobilnosc, endless rage tak naprawde poki co spekulacje (moze byc bdb na melee np. na poczatku walki gdy brak rage'u to 2 ms'y skutecznie zrobia przewage; przy serii critow moze byc i win buttonem, ale i tak nie mam przekonania)