Cytuj:
2002-03-08 23:28, Gubrin napisał:
NO wiec tak to co napisalem jest tylko i wylacznie moimi doswiadczeniami, niebylem lucznikiem coprawda ale czesto takowy do mnie strzelal i niezle mu to naewet szlo ...
Gubrin ty chyba jestes magiem, nie nosisz zbroji ani tarczy, wiec nawet nie dziwie sie ze lucznikowi dobrze szlo strzelanie do nieopancerzonej postaci. Nie zmienia to faktu ze lucznik w starciu z magiem ma dosc male szanse.
Cytuj:
Powiem tak cos czego niepowiedzialem w poprzednim poscie, uwazam ze powinno sie zwiekszyc obrazenia i krytyka oraz ZWIEKSZYC CELNOSC
Nie tedy droga, moim zdaniem nie za wiele to da, zreszta pisalem o tym juz wczesniej wiec nie bede sie powtarzal.
Cytuj:
A co do robienia skilli w ciemno to pomysl czy robienie profesji tylko na podstawie sugestji jest dobre ?
Grajac lucznikiem na zs spedzilem kilka godzin, uwazam ze to dalo mi dosc dobre pojecie o tej profesji; widze ze jest do dupy, wiec czemu nie mam zasugerowac GMom
aby cos z tym zrobili?
Cytuj:
Kazdego skilla odzielnie beda tworzyc i w koncu wyjdzie ze wojownik to zbaija wszystko, a mag to moze sobie co najwyzej pobiegac i pomachac ksiega itp ... to tylk przyklad ale ...
Gubrin niestety to TYLKO przyklad, moge wymyslic setki innych nawet barwniejszych od twojego ale to i tak ma znaczenia skoro te przyklady nie maja oparcia, uzasadnienia, nie maja zadnego zwiazku ze stanem faktycznym.
Nie chodzi mi o to zeby mieszac we wszystkich skilach, to raczej nie ma sensu, interesuje mnie tylko lucznictwo poniewaz to testuje, w tej chwili inne profesje zupelnie mnie nie obchodza.
Cytuj:
Mysle jednak nadal, ze gdy sie zwiekszy szybkosc lukow...
Nie no, szybkosci lukow to faktycznie lepiej nie zwiekszac, ja proponuje uzaleznienie szybkosci strzelania od archery.
Cytuj:
lucznik bedzie robil duuuuze kuku wszystkiemu co sie rusza ... I samemu na smoka bedize chodzic a to troche przesada ...
A ja tak nie mysle
, niedobrze ze opierasz swoje argumenty na takich przykladach, to do niczego nie prowadzi. To ze lucznik strzelalby troche szybciej nie uczyniloby go niezniszczalnym herosem ktoremu nikt nie podskoczy.
To tyle pozdrawiam.