tomugeen napisał(a):
W sumie jedyna rzecz ktorej sie boje w DFO to wlasnie to cale FPPowanie.
Zauwazylem ze wszyscy przeciwnicy fpp maja jakies kompleksy, blokady czy inne leki przed grami tego typu. Wola oni bezproduktywnie poswiecic swoj czas robiac to samo niz w tym samym czasie wycwiczyc miesnie rak, wyrobic zrecznosc, szybkosc reakcji etc...
tomugeen napisał(a):
Zawsze bylem fajnem rzutu izometrycznego: chce rzucic czar w lewo - klikam w lewo, chce pobiec w gore ekranu - klikam w gore, chce przeklnac (czyt. zdebuffowac) dana postac - klikam na nia.
I tak przez nastepne x lat.. nawet poczatkujacy programista potrafi napisac program ktory bedzie mial wieksze mozliwosci niz twoj umysl :(
tomugeen napisał(a):
Proste, jasne i nawet jesli bardzo dynamiczne nie robi z czlowieka szympansa .
Szympansa ? Widocznie jestesmy na innym etapie ewolucji czlowieka :(
tomugeen napisał(a):
FPP - dla mnie to nic wiecej jak celowanie w rozne obiekty srodkiem ekranu. Ludzie twierdza, ze chodzi o realizm etc, hmmmm... moje pole widzenia nie ogranicza sie do prostokatnego wycinka swiata przed oczami. Granie w ten sposob przypomina raczej obserwowanie swiata przez kask czy sredniowieczny helm.
Realizm ? Celowanie ?
Jezeli to wszystko co widzisz w grach fpp to naprawde jestesmy na innym etapie.
tomugeen napisał(a):
Niestesty, dla mnie swiat moze byc cudowny, z bogata ekonomia, wplywem na otoczenie i doskonalym community. Jezeli jednak pvp ma ograniczac sie do strafowania i omijania firabali zamiast rocket launchera, to ja dlugo nie wytrzymam. Albo bede bawil sie jakims melee, wtedy kamera przelaczy sie w tpp i nie bede musial w nic celowac srodkiem ekranu (chociaz chcialbym wlasnie grac jakims rodzajem castera).
Jasne po co to robic skoro mozna przez te kilkaset godzin jak jakis bot robic jedna czynnosc miliony razy... nam to nic nieda, znudzi i obrzydzi gre, ale lvl1000 Elven Paladin napewno bedzie wspanialym osiagnieciem i bedzie mozna wyrywac na to laski in-game ;)
tomugeen napisał(a):
Koniec koncow, mam nadzieje milo sie zaskoczyc dzieki 'intuicyjnej' mechanice mimo tego fpp ;]
Takze mam nadzieje ze sprobujesz zobaczyc cos wiecej w tego typu grach... sprobuj pograc online ;)
tomugeen napisał(a):
PS. Zawsze wydawalo mi sie, ze kobiety nie lubia gier fpp, poniewaz maja przecietnie wieksze pole widzenia niz mezczyzni... moze cos w tym jest.
Raczej tyjestes slepy :( musisz zaakceptowac ten fakt jezeli chcesz to zmienic...
P.S. sorki za orty etc. 27h bez snu robi swoje :P