jak nasza ekipa dolaczyla do CC 2 lata temu, to sytucja wygladala nastepujaco:
naszi czlonkowi, tzw. Uberzy byli na 2ch HNMLSach DH i SW
wiedzielismy, ze maja eventy, fafy aspi, sky i tp, oraz 2x w tygodniu Dynamis.
na CC byli w wolnych chwilach - czas na craft, lvlewonie subow, albo i w cale jak np. Edwinpl
wiec formom kontaktowania sie bylo:
1. Frend List - wiem kiedy jest w grze - /tell o pomoc
2. prosba na forum - mam zrobiony quest na AF ..., kto pomoze?
3. czekalismy na ich czas, a nie wpadalismy w histerie - jak nie teraz, jak nie dzis, to mam to w dupie...
nie robcie dramy bez powodu!
zrobilismy nasze AFy w podobnej sytucji, zrobilismy GK, ZM, CoPy
byli i beda tacy czlonkowie CC, co szybciej wszystko zrobia z Shoutu i dla niektorych, to dobre rozwiazanie
Final jest gra anglojezyczna i nie jest niespodzianka, ze by skutecznie osiagac sukcesy obcowanie w tym jezyku jest podstawa.
Maras, zauwaz:
1. zaczely sie 1 wrzesnia szkola, a 1 pazdziernika studia - ilosc osob grajacych non stop zmalala o 50% min
2. wiekszosc pracujacych osob i tak nie bedzie ingame kiedy sobie rzyczysz i maja na 100% prawo wyboru jaka perle zalozyc.
3. Coldee Suczka Masa. czlonkowi OB i obecni czlonkowie P maja swoje zadania WLASNE w tej grze, maja okreslony czas na wszystko - czy graja 8h czy 3h dziennie.
milo, ze cgcesz pomoc, ale pamietaj nie wytrzaskales na CC tyle AFow i GK, co oni niektorze, nawet nie zrobiles 1/3 co nasze pokolenie - wiec jak masz czas - prosze bardzo:
Iczka szuka pomocy w zrobieniu AFow
rob jak cie prosza lub pisza na CC na /t, to szlachetne.
smiem zauwazyc, ze gram dziennie kolo 3h: Limbus, chodowla kury, kopanie na kurze, czasem Dynamis i czasem event - wybieram jaki, niestety musze wybierac jaki, bo mam jescze dosc aktywny RL.
i ma takie pytanie do ciebie i Sima - wkolko piszecie o "biednych potrzebujacych" i o "zajetych" ubierach? o co wam chodzi i czemu Was o nic nie prosza? bo ja jak jestem dostaje /tell i ide pomoc jak mam czas
moze poprostu chcecie kogos na sile uszczesliwic?
czy nikt was o pomoc nie prosi?
czy nie macie co robic i sie wam nudzi?
jak macie tyle wolnego, to pare osob chce poskladac staciki na CoP, a pare osb je ma ale nie kompletne - zajmijcie sie czyms, poprostu.
ahh, Simi, co do "masowej pomocy" - czy ty w tych naszych nowych graczach nie wychowasz "wyuczonej bezradnosci"? - na sile nikogo sie nie uszczesliwia, tylko uzaleznia i pozbywa motywacji do gry.