ElPolaccoBandito napisał(a):
Kto napisał - L2 - wielomiesięczny ogłupiający grind. Dla mnie jest to opinia kogoś kto sobie nie poradził,
Do ciebie nie dociera to, że można w daną grę grać, nie mieć z nią problemów i wypowiadać się o niej negatywnie?
Wszyscy ci, którzy grają dłużej muszą być zaślepieni jak ty i nie widzieć żadnych wad w grze, która ma ich więcej niż zalet?
Świadczy to tylko o tobie i o tym, że jesteś całkowicie nie obiektywnym fanatykiem, który próbuje wywyższyć się tym, że przebrnął (brnie) przez klikanaście miesięcy ogłupiającego bicia mobów.
bo gdy jesteś w klanie, masz kumpli i potrafisz się z ludźmi dogadać to nie trzeba ani wielu miesięcy ani nikogo to nie ogłupi.
Ha. Ha. Ha. Oczywiście, że można próbować wielu rzeczy aby odwrócić uwagę od grindu, ale czy to coś zmienia? L2 jest czystym, ogłupiającym grindem, a kumple z klanu tylko ci go trochę urozmaicają, ale nie skracają.
Fun mogę mieć rozmawiając z kumplami na GG, nie trzeba MMO do tego.
Po drugie: kto pisał, że Fishing, Manor, Crafting, Trading, Questing się nie opłaca w L2 ?? I że dorabianie polega tylko na żerowaniu lub oszukiwaniu. Zapewniam Cię, że w moim klanie jest kilku graczy, którzy nie maja z kasą najmniejszych problemów, nie oszukują, nie żerują tylko dorabiają się na Craftingu, Tradingu, Manorze czy Fishingu. Oni potrafią. I tyle.
1. Udowodnij mi, że ten praktykowany przez większość polaków trading (bo przeważnie ich nie stać na ebay) nie jest żerowaniem na ebayerach.
Na farmerach nie zarobisz, żerujesz na ebayerach, którzy nie mają czasu ani chęci na trade i bez których ta gra by po prostu nie istniała.
2. Nigdzie nie pisałem o oszukiwaniu. Nie potrafisz podjąć sensownej rozmowy więc zmyślasz - pisałem o tym już wcześniej.
3. Myślisz, że jak ja zarabiałem? Manorem (2 lata temu jeszcze dało się coś na tym zyskać) i tradingiem jak większość. Z kasą nie miałem żadnych problemów przede wszystkim dlatego że grałem jak 'no-life' farmer, 'campowałem giran' itp.
Postaw w tej sytuacji przeciętnego gracza, który gra maksymalnie po kilka godzin dziennie, nie siedzi całą dobę na rynku i nie sieje pierdolonych seedów - ebay albo quit.
Teraz podstawowe pytanie: "Czy jest to "Massive Multiplayer Online Role Playing Game" czy farmerski, bezmyślny i monotonny grindfest?
4. Czyim jesteś altem?
Extrimal napisał(a):
Nasze sa lepsze:)
Brawo za konstruktywną wypowiedź.