Eshim napisał(a):
Ciemnota bijaca z tego tekstu prawie mnie oslepila, nie wiem do konca czy zdajesz sobie sprawe, z faktu proponowania mordestwa czlowieka.
Jakiego człowieka? Jakiego morderstwa?
Wyskrobania płodu!
Czy jak kobieta robi ci loda, a ty się jej spuścisz, to ona jest kanibalem?
Cytuj:
Nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie kazde dziecko to czlowiek i
nie rozumiem czemu skazujesz na morderstwo dziecko nie winne niczego,
w koncu to nie jego wybor, ze jest z gwaltu czy zagraza zdrowiu matki.
Powtórzę - jakie dziecko?
To nie był wybór kobiety, że jakiś frajer zrobił sobie z niej zbiornik na spermę. To nie jej wybór, że posiada jakieś dolegliwości. I do k*** nędzy - to nie Giertycha dupa będzie rodzić dziecko, które jest niechciane (bądź zabójcze).
Cytuj:
Tak samo nie wiem czy ty rozumiesz na czym polega "aborcja", obejrzyj sobie "Niemy krzyk"
Długo nad tym myślałeś. Dla mnie "Niemy krzyk" to był religijny bełkot dla amerykańskich kur domowych - niewiele mający wspólnego z jakimkolwiek przedstawianiem argumentów.
Cytuj:
Ehh, wiekszosc ludzi obwinia o wszystko nasza oswiate, natomiast nastlolatki maja w dupie szanowna pania od wychowania do zycia w rodzinie oraz wszystkie inne autorytety czy to laickie czy to religijne.
One maja swoich przewodnikow "Bravo", "Twista" i inne szmatlawce. To od tego nalezaloby zaczac jesli chodzi o seksualnosc nieletnich itd.
Kto obwinia oświatę? Jednak dobrym pomysłem jest chyba przedstawienie innych argumentów, wzorców niż te wynoszone z "brawo/tłista" - ale trzeba to zrobić w sposób ciekawy.
Cytuj:
srodkow zabezpieczajacych
zaden z tych srodkow nie ma 100% skutecznosci.
No pewnie. Ty też nie masz pewności 100%, że nie przygniecie cię meteoryt. Lepiej niech się dzieciaki nie zabezpieczają i płodzą potomstwo już w wieku 15 lat. A nie - Ty pewnie byś chciał, żeby do 30stki żyli w celibacie? Ale wtedy zabijają nienarodzone życie - bo muszą albo walić konia, albo będą mieli nocne spazmy (tak czy siak plemniki zginą)...
MagPS napisał(a):
Nikt nie zmusza kobiety zeby rodzila w momencie kiedy to zagraza jej zdrowiu lub zyciu.
LPR właśnie to proponuje. Dotrzymanie płodu po gwałcie czy też zagrażającego życiu.