Mendol napisał(a):
oraczek a ty co w cd projekcie pracujesz?
Zdziwilbys sie
Mendol napisał(a):
chcesz to idz sie zerzygaj nikt ci nie broni, a od mojej ideologii sie odpierdol
Powiedz mi, kradniesz wszystko na co Cie nie stac, badz co uznajesz za zbyt drogie ?
Mendol napisał(a):
dawno temu nie bylo mozliwosci sprawdzenia funkcjonalnosci oprogramowania, jedyne co mogles zrobic to kupic i sie przekonac czy to jest to co potrzebujesz. dlatego nie dziwilem sie firmom ze wola zaplacic 300zl za soft wart 50k $ po to zeby go sprawdzic.
Troszke inna bajka. Gdybys napisal - "obejrzalem film / zagralem w gre na piracie -> spodobalo mi sie -> kupilem oryginal" wtedy tak. Ale to nie to samo co "mam na piracie -> na wuj mi oryginal". Swoj przyklad mozesz sobie wydrukowac i powiesic w kiblu w charakterze tasmy.
Mendol napisał(a):
poza tym jak sie chce to mozna sprzedawac gry ponizej 100zl.
Mozna. Jedni sprzedaja po 50 i dziala. Inni po 120 i tez dziala. To ich sprawa - oni to stworzyli i oni ustalaja cene. Wydaj na studio nagraniowe, nagraj plyte, zaplac ludziom, wbij sie na liste MTV i zarob na tym 50 zl. Bo 1 osoba kupila plyte, a 200 tysiecy sciagnelo z sieci. Bo przeciez taka maja ideologie, nie ?
Mendol napisał(a):
mozna sprzedawac filmy po 15zl.
Patrz powyzej, nie chce mi sie przepisywac.
Mendol napisał(a):
sciagam dlatego ze lubie i sprawia mi przyjemnosc swiadomosc ze zdazylem juz obejrzec final heroes i nie musze czekac 3 miesiecy az skonczy sie w tvp1.
Taaaaaak ? A myslalem ze to dlatego ze plyty sa za drogie. Widzisz, jakbys tak napisal od poczatku nie byloby problemu. A tak, to mam pawia na klawiaturze. Prawie.
Mendol napisał(a):
to ze tobie to przeszkadza, to sorry ale to twoj problem i ja szanuje twoje zdanie wiec moze czas abys zaczal szanowac nasze.
Szanuje. I jak powiedzialem - nie mam NIC przeciwko korzystaniu z P2P. Ale nie w ramach jakis wydumanych wyzszych idei.