Vercin napisał(a):
Nie tyle nie jestes lepszy ale jestes wrecz duzo gorszy:). Ja naprawde uwazam iz nie robie nic zlego ty zyjesz w przekonaniu ze jestes zlodziejem a mimo to robisz to dalej.
Hehe. Ja rowniez sie nie oklamuje, ze jak robie cos sprzecznego z prawem to jednak jest okej, bo w swojej glowie ulozylem jakas z dupy teorie ze jednak jestem okej, fajny kolo i tak naprawde to nawet robie dobrze. Biale jest biale a czarne jest czarne. Niestety.
Imo ten kto nie zdaje sobie z tego sprawy, albo sie okalmuje nie jest "lepszy" tylko poprostu glupszy
Vercin napisał(a):
Samochod ktos musi stracic zeby ktos inny mogl go ukrasc plytke mozna skopiowac... Zalozenie wytworni plytowych itp jest takie jak ktos sciagnal skopiowal to znaczy ze tracimy tyle i tyle bo inaczej to na 100% by kupil przeciez . Imo gowno prawda.
Uwazam ze jesli chodzi o moj prywatny uzytek nikt nie bedzie mi dyktowal co mam prawo ogladac a co nie i tyle.
Piekna podwojna moralnosc. Szczegolnie pieknie sie to komponuje z jakze czesto pojawiajcymi sie na tym forum tekstami "Spieprzej piracie, nie pomagamy ludziom z priv serwerow"
Anyway albo nie rozumiesz idei utraconych korzysci, albo tylko udajesz ze nie rozumiesz, wiec patrz wyzej
Vercin napisał(a):
I tak takie czasyz e niedlugo ci kaza placic za oddychanie
Niestety ta idea jest blizsza rzeczywistosci niz ci sie wydaje. W dobie kiedy powoli dobra naturalne, wlaczajac w to czysta wode i czyste powietrze, zaczynaja sie konczyc, to ktos kto bedzie dawal ci mozliwosc oddychania nieskarzonym powietrzem na 101% bedzie pobieral za to oplaty. Bo nikt nie bedzie dostarczal ci produktu for free. Albo nie rozumiesz, albo tylko udajesz ze nie rozumiesz, wiec patrz wyzej
Ps. Nie to zebym sie czepial konkretnie ciebie, ale poprostu twoja wypowiedz byla najprostsza do skomentowania, bez zbytniego rozdrabniania sie. No i nie zgadzam sie z nimi w zdecydowanej wiekszosci
A juz tak kompletnie na marginesie to uwazam, ze niezaleznie od tego czy tlumaczenie napisow jest lamaniem praw autorskich czy nie (imo nie jest, ale nie bede prowadzil dyskut na ten temat) to RIAA bardzo celnie trafila w problem pirackich filmow w sieci. Bo jakby na to nie spojrzec jest duza liczba ludzi, ktorzy poprostu nie beda ogladac piratow z netu bez napiso, bo nie rozumieja angielskiego. Czyli nie ma napisow -> kopie sa bezurzyteczne -> wiecej osob kupi/wyporzyczy za kase. Siple as that.
Pzdr.