Cytuj:
2002-04-07 14:18, LICHU napisał:
Nie chodzilo mi o wojny z chaosem ale zadymy miedzy graczami zawsze beda
Wszytkie twoje propozycje sa troche nielogiczne.Czesto mowi sie ze wprowadza sie jakies zmiany zeby bylo bardziej realistycznie, a realistyczne jest to ze najpierw sie dluuuuuuuugo trenuje a potem walczy.Zaden newbie przez jakis czas nie powinien wylazic do lasu tym bardziej ze smierc teraz kosztuje jeszcze wiecej.
Zaczne od tego ze niepotrzebnie sie tutaj wywiazuje dyskusja o sparowaniu. A teraz czesc oficjalna
Moja postac nie sparowala prawie wogole. Kiedys myslalem ze inaczej sie nie da a jednak jest to mozliwe. Fakt ze nie ma na razie wiecej niz 60.0 w walce nie zmienia faktu ze jakos sobie radzi. A problem ze sparami jest, byl i bedzie i nie gadajcie mi tu o realich rycerzach, turniejach i innym chlamie, bo to jest gra i spary sluza tylko i wylacznie napakowaniu postaci. Zablokowanie (ewentualne) przyrostu skili w PvP sluzyloby tylko i wylacznie wylaczeniu sparowania, bo jak sie walczy serio PvP (na smierc) to walka nie trwa dlugo i nikt nie walczy z innymi graczami dal skili.
Co do kosztu smierci to zgoda. Trzeba jednak zauwazyc ze skile spadaja dopiero od 60.0 co daje mozliwosc wytrenowania woja do poziomu na ktorym radzi sobie dobrze z wiekszoscia przecietnych potworkow, a w grupie i ze wsparciem magow radzi sobie calkiem calkiem (wiadomo ze nie bedzie wycinac wszystkiego ale coz to poczatki).
Aha zaraz ktos pewnei rzuci jeszcze argument ze magowie tez "sparuja" rzucajac czary. No coz jest to prawda ale oni musza na ten trening zapracowac i wyuczenie magii sporo kosztuje, a dwoch typow stoi naprzeciwko siebie i klepie sie sztyletami (dziwi mnie postawa ludzi ktorzy sparuja najpierw uczac sie anatomii albo zaklada najlepsze miecze... - jak juz cos robia to niech to robia porzadnie
) i szybko i bezbolesnie nabija sobie skile...
Co bysmy zyskali na takim zablokowaniu? Koniec sparingow i wiececj wypraw NB na malo wymagajacych wrogow a nie od razu na trole itd...
Aha. Od razu powiem ze nie bede kontynuowal tego tematu w tym topiku. Jak ktos chce cos dodac to bardzo prosze. Chetnie podyskutuje (tylko mnie nie atakowac i sie nie klucic
) ale prosze o skopiowanie ew. cytatu do nowego topika i nie smiecenie tutaj.