vidi21 napisał(a):
hmmm ciekawe bo akurat paru moich znajomych gra arenki okolo 1 czasem 2 razy w tygodniu po pare godzin i jakos maja full gladiatora od pewnego czasu. moze kiepsko liczysz? spokojnie mozna miec ~900-1k arena points w tygodniu i to nie z zadnym ratingiem super hiper zajebistym. (kolo 1900-2000 5n5 spokojnie mozna miec) wiec jak na 'moje' wystarczy umiec grac- na poczatku dobic ten rating i go potem tylko utrzymywac farmujac na noobach o odpowiednich godzinach. i wcale sie nie trzeba przemeczac a punkty leca.
To bylo zanim nerfneli formule do liczenia punktow, to po pierwsze. Po drugie ja zalozylem, ze zdobywasz wlasnie 1k punktow tygodniowo, nie wiem czy wiesz ile kosztuja itemy gladiatora, moze pojdz i sprawdz i zobacz kto zle liczy...
Po trzecie, powiedz mi dlaczego (przynajmniej na moim serwerze- neptulon) jest wiecej osob z full t4, partial t4/t5 niz z full gladiator? Aha poczekaj nie mow, dlatego ze full gladiator jest latwiej zdobyc, no jasne!
Po czwarte, oczywiscie ze nie trzeba sie przemeczac, ale grajac PvE nie musisz robic praktycznie NIC poza nadupianiem w 1-2 przyciski po 5-6 godzin i uczenia sie oskryptowanych walk do skutku. Smiem twierdzic, ze granie 5on5 areny wymaga wiekszego zaangazowania pod kazdym wzgledem z wylaczeniem inwestowanego czasu..
Aha a jak ty w swojej battlegroupie mozesz sobie 2000 rating 5on5 utrzymywac farmujac nooby, to tylko pogratulowac ez mode, wez pod uwage jednak, ze nie wszyscy tak maja..