coldee1 napisał(a):
tak na marginesie : ANime "Devli May Cry " ep1/12 juz dostepny .... ciekawe czy warto ogladac ...poczekam az sie "zassa"
Rzekłbym najprościej chujowe, ale trudno oceniać po pierwszym odcinku całą serię, jednak wydaje mi się, że cała seria będzie chujowzną... Kolejna seria w której głownie chodzi o sieczkę na ekranie... ale w porównaniu z takim Claymore w którym krew leje się hektolitrami, to DMC wypada niesamowicie blado... no ale Claymore bazuje na świetnej mandze, a DMC na napierdalance konsolowej, więc czemu się tu dziwić...
Gokulo napisał(a):
A ja przegladajac tez topic z dziale Pogawedki zaczelem ogladac Code Geass. Musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczony
Super animka, jedna z lepszych jakie widziałem
Zaczęło się jak normlane anime clamp'u, ale już jak Lelouch kazałsię na koniec pierwszego odcinka zastrzelić całemu oddziałowi ludzi dało mi przedsmak tego co miało byc dalej. Potem seria zaczęła trochę przynudzać , ot takie w sumie połaczenie odrobiny DeathNote z Gundam Seed (w sumie ponoć ludzie od pierwsze jserii Gundam Seed robią Code Geass) i już myślałem że będzie happy end ale odcinek "Bloodstained Euphie" zostawił mnie po prostu z otwartą gębą, a szczękę to musiałem wynosić z piwnicy
Miała być seria 25 odcinków i koniec, ale anime jest tak popularne, że wydawca wstrzymał się nawet z dwoma ostatnimi odcinkami do lipca/sierpnia, aby przebudować trochę historię i zrobić porządny wstęp do kolejnej serii, która jest zapowiedziania
Strasznie jestem ciekaw jak się ta historia skończy, bardziej na to czekam niż na Gundam'a 00 (tak tak lubię bardzo mecha anime
)