Ja mysle, ze Desh ma tabelke, bo cellsy przydziela dosc sprawnie. Ja bym tylko dodal do niej podkolorowane pola z cellsami z wysokim i srednim priorytetem dla kazdego joba.
Zreszta z kazdym runem bedzie dzialac to sprawniej na 100%. Trening czyni mistrza.
Ja nie wiem jaki wczoraj robilem dmg w porownaniu z innymi (filtry), ale pierwszego cellsa dostalem w drugiej polowie runu, jak juz Gal i Veji mieli caly equip, a Xav i Huck kolo polowy.
Ma to oczywiscie swoje plusy, mniejszy dmg to mniej hate i mniejsza szansa na zgon.
A tak na powaznie napisze pare slow o monku, moze sie przyda Deshowi:
Ogolnie monk goly tez robi jakis tam dmg (w przeciwienstwie do jobow bez hand-to-hand) i rozumiem, ze to jest przyczyna dla ktorej cellsy dostaje jako jeden z ostatnich.
Z drugiej jednak strony ten dmg moze byc znacznie wiekszy ze sprzetem, a o to nam chyba wszystkim chodzi. Monk ma tez ta zalete, ze ma sporo HP i te moby z salvage go latwo nie zabijaja, nawet jak zlapie hate.
Hi-potow z reguly mam ze soba duzo (a moge miec jeszcze wiecej) wiec jakos powinienem przetrwac, nawet bez pomocy magow.
Jesli chodzi o cellsy dla monka to bym tak ustawil priority:
HP > back/waist > weapon > abilities > hands > body > reszta
Jesli chodzi o sub to nie wiem, w sumie czesto nie mam wogole odblokowanego suba. Na farmowanie to chyba najlepszy jest war i nin (w zaleznosci od mobow), a na bossow to chyba jednak THF. Po pierwsze to silniejsze wsy, a po drugie dodatkowy hate dla tankow dzieki TA.
Do tej pory mialem NIN, ale on i tak nie chroni przed najsilniejszymi atakami, a dmg z nim robilem dosc biedny.