Cytuj:
Nie wolno? Coś w tym złego?
Kolejny bohater romantyczny, obrońca uciśnionych. Cardano, czarny ryczerz, samo zuoooo, śmie obrażać boski i doskonały serwer Burning Legion...
Sam grałem na BL, nim zdążyłem wbić 60 lvl uciekłem stamtąd...
Cytuj:
Ola Boga! wszędzie są barany, w Polsce, w Turcji, w topowych gildiach... im więcej ludzi z jednej szufladki tym więcej baranów, co w tym dziwnego?
nadal nie uważam, żeby Polacy jakoś się wybijali w statystykach złego zachowania, ale każdy widzi to co chce, a ja nie mam kompleksów i nie muszę się odcinać od "polactwa" żeby się dowartościować
Niby zgadza się, "po dupie" dostaje się i Szwedom i Chińczykom i Turkom... Ale, z ręką na sercu - rozejrzyj się w około. Ile charów z nickami świadczącymi o narodowości widzisz? Jakoś Polacy ze swoim PL w nicku się wyróżniają na tym tle. Przez blisko 2 lata grania, poza Polakami widziałem parę osób z SCG (Serbowie) i DK (Duńczycy) w nazwie. A teraz pomyśl skąd to się wzięło. Podpowiadam: z prywatnych serwerów, gdzie gra 50-100 osób. Potem taka osoba przesiada się na oryginalnego WoWa i myśli, że tam równie ciężko będzie spotkać rodaków. Utwierdza tym samym europejski stereotyp "Polak = złodziej" (wszak czymże jest gra na piratach jeśli nie kradzieżą?)...
Cytuj:
zomg, w ilu byłeś polski gildizahc ilu zagranicznych, że piszesz takie bzdury o ocenianiu?
Grałem w 3 typowo polskich
gildiach (tak to się pisze) i notorycznie powatarzały się te same problemy - miejsce w rajdach dla znajomych GM'a, item boy'e któych nie można wyrzucić na zasadzie "jeśli wyrzucę jego to 4 kumpli odejdzie i się osłabim,y". W tych międzynarodowych byłem rozliczany z tego co robię i jak gram i to właśnie z nimi było mi dane zakosztować np Naxx.
Cytuj:
co w tym złego? nie każdy musi się znać/interesować na samochodach/raidowaniu, wybiera to co mu odpowiada w czym problem?
Jasne, "Madziu, zapisz panu punkt za to stwierdzenie" - jakby to powiedział W. Pijanowski
. Ale skoro ktoś zadaje pytanie na tym forum i liczy na szczerą odpowiedź to mu jej udzieliłem. I nadal będę sugerował, iż nie warto kierować się 'polskimi gildiami' przy wyborze serwera do grania, bo równie mile (milej?) czas można spędzić w międzynarodowej gildii, a przy okazji, coś z tego wynieść i czegoś się nauczyć...