Cytuj:
Składka unijna Polski w latach 2007-13, zakładając roczny wzrost PKB na poziomie niecałych 5%, wyniesie 22 mld euro.
Co w tym lichego? Tu mowa o samej składce. Może byś poczytał o innych kosztach?
Co do dwóch pozostałych "kontrargumentów" powiem tylko, że pleciesz bzdury nie popierając się żadnymi argumentami, zamiast przytoczyć jakieś inne źródła, atakujesz wiarygodność człowieka. W taki sposób możesz obalić każde twierdzenie, nawet 2+2=4.
Cytuj:
Mysle, ze jakby sie wzial za to ekonomista nic by nie zostalo.
No jasne, większość ekonomistów to keynesiści wychowani przez czerwone uczelnie. Słyszałem, że wystarczyłoby przeczytać kilka książek "Austriaków" (Mises, Hayek), by kosić ich jak zboże. Dobrze, że jest jeszcze Centrum im. Adama Smitha, ale i tak wszyscy mają w dupie ich raporty.
Cytuj:
Tak mnie zastanawia, czy politycy UPR i ich wyborcy(jakis 1%) naprawde uwazaja spoleczenstwo i ekonomistow, ktorym nawet nie chce sie komentowac tych teorii, za idiotow omamionych przez UE i swiecie wierza w swoje racje?
Primo. Cukiernik nie jest związany w żaden sposób z UPR. Wręcz przeciwnie, działa w KoLibrze, który jest na swój sposób pokłócony z UPR. Poza tym jest ekonomistą z wykształcenia, więc nie pitol z łaski swojej.
Secundo. Nie wiem jak UPR i ich wyborcy, ale ja osobiście uważam większość społeczeństwa i czerwonych ekonomistów za idiotów. Jeśli się myśli, że Irlandia rośnie w siłę dzięki dotacjom, trzeba być co najmniej ignorantem (albo cwaniakiem). Ciekawe ile lat upłynie zanim ludzie zrozumieją, że im mniej rządu, tym lepiej dla nich.
A tak na poważnie, przekonałeś mnie. Jeśli miliardy much jedzą gówno, muszą mieć racje. Jedzmy gówno.
Edit:
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=57033
Jak czytam takie rzeczy, to czasami mam ochotę, żeby doszło do władzy jakieś LSD i zrobiło porządek z takimi trepami (jak?). A tak w ogóle, wydaje mi się, że jestem trochę katolikiem, ale takie sytuacje przyprawiają mnie o "szlagotrafienie".