Pytanie - po co ja mam się rozpisywać kto ma sacki Provoke skoro ma je każdy? Wystarczy zagadać do kogokolwiek z jasnozieloną perełką...
Ale ok - wypiszę pierwotnych memberów Provoke, którzy tworzyli ten LS od początku we wszystkich formach - skoro to taki problem dla niektórych.
Co do "OS vs. Pixies". NIE MA czegoś takiego jak konkurencja między tymi LSami. To są całkowicie inne profile działalności.
OS jest dla tych co nie mają możliwości grania w Pixies - z takich czy innych względów (czasowych, stanie posiadania in-game, przydatności na eventach itp. itd.).
OS powstało (przynajmniej w moich założeniach - nie będę się wypowiadać za Marasa, Drakanta czy Simiego) by dać możliwość lvl75 Polakom zabawy w endgame. Wcześniej takową funkcję pełniło DP i lolm. Decydując się na pomoc w kreowaniu tego LSa musiałem podjąć także decyzję o zaprzestaniu dążenia do możliwości gry z Pixies.
Z jednej strony żałuję, bo nigdy nie zagram z Rhaegalem, Galenrosem, Deshterem, Hucksterthiefem. Z drugiej strony jestem szczęśliwy, że daję możliwość innym Polakom gry we wspólnym gronie w endgame'owych rozrywkach.
Jeżeli ktoś z Pixies uważa, że przedstawiony przeze mnie opis ich LS'a jest zły to proszę o przygotowanie go w Waszym wydaniu i takowy zamieszczę. Problemu w tym żadnego nie widzę. Pixies jest zdecydowanie lepszym i poważniejszym LSem niż OS, natomiast nie jest już LSem stricte polskawym z silnym przedstawicielstwem mogącym nadawać nurt "by Polacy mieli możliwość bezproblemowego dołączenia".
Więc jest to rozgraniczenie:
Pixies - uber uberowy europejski LS
OS - polskawy eventowy LS
P.S. W kwestii dram to do końca grania w FFXI będę Rhaegala przepraszać za moje pierwsze posty w tym dziale. Miałem tylko w 1/2 rację - bo co do Myrty się nie pomyliłem (chyba
)