Dziękuję bardzo za pomoc Katsukunowi. Świetny tarutaru WHM i od razu szło pięknie.
Zangetsukun bardzo wiele się chyba nauczył dzięki tej walce
Allbin przekonał się, że PLD może działać jako DD w krytycznych sytuacjach.
Freyah uczyła się trzymać hate przy zabójczych DD.
Ja nauczyłem się cierpliwości, wytrwałości i zabawy w enfeebling BLMem.
Wszyscy nauczyliśmy się, że należy kontrolować sytuację i wykonywać polecenia osoby pilnującej taktyki.
Było super mimo fatalnego startu (fatalne mammety i mega fail na starcie omegi). Czas nie był rekordowy, ale nadal dobry. 39 minut.
Wipnelismy tylko na omedze i chociaż wyglądało to tragicznie to dzięki wsparciu duchowemu Katsukuna ("damy radę") podołaliśmy zadaniu bez kolejnych śmierci. Doskonale wyważyliśmy timingi na używanie skilli przy ultimie, świetnie wykorzystaliśmy potencjał CCB.
To co mogę powiedzieć po dwumiesięcznych przebojach z tą misją...
Ta walka jest prosta jeśli się do niej każdy przyłoży. Nikt nie może się popisywać i szaleć. Trzeba działać zgodnie z ustaloną strategią i ewentualnie improwizować (jak najkrócej) gdy coś idzie niezgodnie z planem. Walka jest czysto matematyczna i trzeba sobie obliczyć kiedy czego należy używać (szczególnie ważne dla magów, gdyż i Omega i Ultima mają ściśle określone momenty na resisty - gdy są poniżej 10% to trzeba nukować z ES). Da się ją wykonać w wielu składach - ważne jest zgranie się całego zespołu. WHM jest przydatny, ale nie jest konieczny - da się petrify uniknąć na Omedze.
Dziękuję wszystkim, którzy nam pomagali na przestrzeni całego czasu wykonywania tej misji. Zarówno tym, którzy wsparli nas w grze i poświęcali swój czas, a także tym, którzy nam dawali porady tutaj na forum.
Dziękuję mojej ekipie za wytrwałość. Były już chwile gdy chcieliście rzucać grę, ale zostaliście dla innych by nie rozbić do końca składu.
Dziękuję, że wytrzymaliście mój "lead" i moje marudzenie. Bez Was bym pewnie zrezygnował z robienia tej misji.
Teraz CoP pójdzie już z górki.
A więc...
Gratuluję Freyah, Allbin, Zangetsukun i... Kamilus
P.S. Czy ma ktoś jakieś screeny? Bo ja nie porobiłem >.<