Kto powiedział, ze ten kto jest przeciwko HH - jest brananaczarnoemotczewiapipą?
Nie mozna być normalnym?
Co do HH, to to, co tam śpiewaja jest lekką przesadą. Powiem więcej, wielką przesada. Piosenki HH mówią w 80% o blokowiskach, ziomkach, policji, zadymach, złych startach, alkoholizmie w rodzinie, narkotykach,dziwkach etc.
Wszystko co jest złe, oraz niedobre. 20% to sa piosenki o..hmm, udanych startach, miłosci etc.
Ow HH opisuje rzeczywistość. A teraz z reką na sercu, powiedz mi, jak jest u Ciebie? Koło bloku tarzają sie ćpuny? Gangsterzy ojebali kolejnych frajerów. Narkotyki, powybijane szyby, śmierć? ( to 2 , jest masakra, wiem. )
Zyje w niewielkim miescie ( 60 tys mieszkancow) i powiem Ci ze w takim małym miescie, nie doświadczyłem jeszcze wyżej wymienionych rzeczy. Moze nie w tak duzej mierze. Narkotyki, ok, Trawka. Jest narkotyk, ok, dalej. Cpuni, widziałem moze 1. Blokowiska, ok sa, sa pseudo mafiozi, psedo kibole..
Wszystko jest, tylko wszystko jest takie sztuczne, wymuszone na siłe - dla mnie bez sensu.
Znam wielu ludzi podobnych jak ty. Mam do nich szacunek, bo kazdemu człowiekowi nalezy sie szacunek, ale wiem ze sa głupi i maja durne "wartosc" i "prawdy", klna na Policje, teksty hwdp wytatuowane na czole. debile, a gdy zajebią im samochód, rozjebia mieszkanie, to do kogo sie zwrocą?
owszem sa Ci "zli" policjanci, ale bez jaj.
Podobno w HH liczy sie "przekaz" , ale sa inne, lepsze, ciekawsze, mądrzejsze sposoby aby nadać "przekaz". Trzeba sie zając porządniejszymi rzeczami, mozna namalowac obraz, napisac wiersz...wybudować świątynie. Cokolwiek, byle by się ruszyc, i cos zrobic, a nie siedziec i rapowac.
|