Arturnik napisał(a):
Czytalem gdzies posty embe i Vitracepta, w ktorych mowili, ze ma combo ktore obecnie jest jednym z najbardziej (?) zabojczych.
Tak oneshotuje każdą klasę na tym samym levelu a niektóre nawet o kilka wyższe. Tylko, że taka osoba musi stać i się patrzeć na ciebie bo Fire Lance jest 4-ro kombinacyjne i jest tak wolne, że każdy spierdoli. Do tego ma 3 minuty recasta. Generalnie HoX jest zabójczy jeśli ma w co uderzać.
Na mobki które pchają się pod miecz i w zasięg AoE jest idealny. Hellfire > Pillar of Infernal Flame > Hellfire w więszkości przypadków wystarczy na całą gromadkę mobków wyższych levelowo od gracza. Molten Steel Slash oneshotuje silne moby jeśli nie wejdzie w tarcze. Inne comba też przydatne: Hellstrikes słabsze od MS ale też przydatne ; Burning to Death samo z siebie słabe ale potrafi przy odpowiednich featach nakładać dota, Body and Spirit Wrack bardzo mocne i wysysa mane. Pozatym jest kilka def buffów, kilka dotów do wyboru z featsów. Demon mode jest co 2 minuty i standardowo trwa 25 sekund (można przedłużyć chyba do ponad minuty) , przez ten czas HoX jest jak John Rambo - trudno mu zginąć. Wydaje mi się, że ta klasa będzie bardzo przydatna na raidach - 2 HoXów bijących bossa co wie minuty może mu zapodać spory damage z Fire Lance, a przecież inne comba też słabe nie są a dodatkowo pozamiatają addami dzięki naprawdę mocnym AoE.
Do solo PvP niestety HoX nie jest za dobry. Brakuje mu głównie heala i porządnego roota lub/i stuna. Tzn da się grać i wygrać, ale bardzo łatwo HoXowi po prostu uciec. Niby pomaga Hellstep ale ma długi recast. A z klasami potrafiącymi walczyć w dystansie jest już tragedia. Mam kilka pomysłów które mogą moje obecne zdanie zmienić, ale nie spodziewam się rewelacji. W grupowym PvP już jest niezły, w sumie wystarczy być w parze z kimś kto zatrzyma ofiarę w miejscu aż HoX ją trafi. Mi się bardzo dobrze gra w parze np. z Barbem i/lub PoMem...
Dotakowo bolączką HoXa jest mały wybór broni i ubrań co przy dość kiepskiej itemizacji w AoC zmusza do biegania na 50lvl w ekwipunku z duuuuuuużo niższych leveli. I tak jak mówiłem - wooooolne ataki.
Gdybym miał się teraz decydować to bym HoXa nie wybrał. Jakoś jednak postaram się dociągnąć do 80lvl, najwyżej potem jeśli gra będzie tego warta i będę miał chęci wyleveluję coś innego.