Gra rozwija się jeśli chodzi o balans postaci i usprawnienia w pvp. Np. już jest tak (po przedostatnim patchu)
To zrozumiale, ze gra sie rozwija - i bardzo dobrze - tylko w wielu aspektach niestety nie w tym kierunku, ktorego niektorzy oczekiwali.
Co do double check, to sprawdzenie tylko i wylacznie na samym poczatku bylo w grze przez BARDZO dlugi okres czasu, w tym przez czas, gdy aktywnie gralem w AOC w retail i bardzo dobrze, ze w koncu to zmienili, bo pozwala to na stosowanie unikow i bardziej zaawansowanych taktyk.
HOX _nigdy_ nie byl w stanie mnie oneshotnac w normalnym duelu, a zabilem ich wielu, nawet wyzszych o kilka ladnych levelkow, dlatego nigdy nie rozumialem o co chodzi z tym calym narzekaniem na nich. Klasy, ktore byly w stanie mnie oneshotnac to wylacznie barb i ragner i w przypadku rangerkow (czasem nizszych nawet ok. 10 lvlkow) byly to oneshoty czesto wykraczajace kilkukrotnie poza maksymalna wartosc moich hps.
W minigierkach?
Wszystko ku temu zmierza. Jest to znacznie szybszy sposob na zdobywanie leveli PVP, niz szukanie ludzi na naszym poziomie doswiadczenia poruszajacych sie po otwartych zone'ach, a ze nikt nie lubi marnowac czasu na bezowocne poszukiwania i wedrowki...
Niech ten system chroni niezrzeszonych careberow
No wlasnie. Dlaczego system na serwerach PVP ma chronic carebears czy kogokolwiek innego? W tym caly problem, ze FunCom chce tam kogos chronic i zaklada ograniczenia. Dla ludzi, ktorzy potrzebuja ochrony w wirtualnej gierce sa serwery PVE.
Z combami tez juz zmienili
Co do spelli, juz sie ustosunkowalem i przyznalem do bledu. Wiem jak zmienili comba akurat, ale znowu mowimy o dwoch roznych rzeczach, bo nie potrafisz poprawnie zinterpretowac czytanego tekstu.
Ty oceniasz cala gre na podstawie jednego wybryku jakiegos amerykanskiego GMa
Wybryk nie byl jeden czy pojedynczy. Cala polityka FunCom jest taka, zeby ograniczac world PVP i karac za wszelkie "wynaturzenia" takie jak chec dobrej zabawy. Focus jest na instanced PVP. Jesli jedni GM-i odcinaja sie od dzialan drugich GM-ow to oznacza, ze jest niezly burdel i swiadczy tylko zle o dzialaniach niby-profesjonalnej firmy, tym bardziej jesli spory tego typu sa wyciagane na jaw, a nie zalatwiane wewntatrz. Co prawda nie byly, bo gadasz ponownie bzdury. Postaram sie odswiezyc ci pamiec: pierwszy wybryk byl na samym poczatku, potem w wyniku odpowiedniej reakcji community (oczywiscie nie calego, bo niektorzy twierdzili, ze GM mial w pelni racje i zachowal sie profesjonalnie) FunCom wydal oficjalne i wiazace oswiadczenie, ktore jasno mowilo, ze GM-i nie beda wiecej interweniowali w sytuacjach, gdy PVP odbywa sie na serwerze PVP. Tymczasem niedawno byla znowu
interwencja jednego z GM-ow, podwazajaca wczesniejsza decyzje head GM-a.
Przestan wiec siac plotki ze w AoCu nie wolno PKowac
Nigdy niczego takiego nie pisalem. IRL _mozna_ zabijac i krasc. Penalizacja zostanie wprowadzona - wszystko zostalo dokladnie wyjasnione przez FunCom. Ale udowodniles juz nie raz, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i masz problemy z odroznieniem faktow od fanboi belkotu, wiec nie oczekuje od ciebie, zebys byl w stanie zrozumiec wyraznie rozpisane plany dot. penalizacji graczy PVP na serwerach PVP.
zaoszczedzisz sobie i nam nerwow
Kim WY jestescie? Nie sadze, zeby wiekszosc uzytkownikow tego dzialu, tego forum godzila sie na bycie reprezentowanymi przez taka osobe jak ty.
Oto opis gracza, grającego na Beta serwie, nowego PvP systemu.
Linkujesz do posta najwiekszego fanboia, jakiego spotkalem na oficjalnych forach AOC EU w retail. Jego posty maja tyle samo wspolnego z prawda, co reportaze w TV Trwam i tym samym maja dla mnie jeszcze mniejsza wartosc niz papier toaletowy.
Konrador jedzie po kazdej grze
Nie jest to prawda. Ja wypowiadam sie krytycznie nt. features, ktore wyraznie mi nie odpowiadaja. No offense, ale troche za malo o mnie wiesz, by moc w paru krotkich slowach podsumowac cala moja dzialalnosc. Czekam na dobra gre i oczekuje od firmy, ze po prostu dostarczy to, co obiecywala, a serwery beda dzialaly w satysfakcjonujacy mnie sposob (i tu maly disclaimer: serwer instancji padajacy kilka razy w przeciagu jednego wieczora nie jest satysfakcjonujacym mnie dzialaniem).
Jestem obiektywny i doceniam te aspekty gier, ktore zasluguja na to, aby byc docenionymi. Mam swoje gusta i okreslony playstyle, ale nie ide narzekac do dzialu FFXI za to, ze jest gra PVE i jezdzi sie tam na kurczakach, bo gra nigdy w najmniejszym stopniu mnie nie interesowala i nie interesuje. Narzekam na gre, ktora sprzedawana jest i reklamowana jako hardcore experience dla doroslych i wytrwalych, a z patcha na patch robi sie z niej Disneyland z zapadajaca sie podloga i przewracajacymi sie karuzelami.
Jak kazdy moge popelnic blad, gdy oceniam zdeaktualizowane informacje (tym bardziej, ze polowa wprowadzanych features nie jest opisywana w patch notes), ale - jak widac chociazby powyzej - potrafie sie do tego przyznac. Nie zmyslam i wrecz nienawidze, gdy robia to inni uzytkownicy forum (tacy jak embe, Zanzi), starajac sie notorycznie przeinaczac fakty i wykrzywiac rzeczywistosc, przedstawiajac swoja gre w jak najlepszym swietle, bagatelizujac i ukrywajac jej niedoskonalosci - jest to dla mnie smieszne i bardzo szkodliwe zachowanie. Zgadzam sie w pelni z druga czescia twojego posta - forum sluzy do wymiany opinii, do dyskusji nt. gier i do naswietlania ich wad oraz zalet. Fanboiowanie i wyrazanie sie o grach w samych superlatywach wprowadza w blad osoby, ktore np. rozwazaja zakup tego tytulu. Jest to tez szkodliwe (gdy robione na oficjalnym forum) ze wzgledu na to, ze dev team nie dostaje krytyki za to, za co powinien, co prowadzi do spadku jakosci oferowanych uslug.
Posty typu "wow rox, aoc sux" sa rzeczywiscie bezwartosciowe, klasyfikowane jako spam i w efekcie usuwane. Wg coponiektorych wypowiadanie sie negatywnie nt. gry jest spamem nadajacym sie do usuniecia - gdyby to obrocic o 180 stopni i ja bylbym takim zacieklym antifanboiem, jakiego niektore osoby staraja sie ze mnie zrobic i pilnowalbym "swojego" porzadku, to takie - wg mnie - bezwartosciowe i pelne falszu posty jak te od embe i Zanziego po prostu wylatywalyby. Nie wylatuja. Merytoryczne dyskusje, w ktorych wszyscy trzymaja sie tematyki dzialu i norm okreslonych przez regulamin forum sa dobre i nie beda usuwane, nawet jesli ktos od czasu do czasu w celu obrony AOC sobie troche pozmysla i pofantazjuje.
Ogolnie cala ta sytuacja wydaje mi sie po prostu smieszna, bo jestem atakowany za to, ze tak jak zawsze nie owijam w bawelne i - po prostu - mowie prawde. Jesli prawdomownosc i obiektownosc niektorym przeszkadza i ich denerwuje, to ja niestety nie jestem w stanie na to nic poradzic.