Witajcie,
czytam ten watek i niby w rodzimym jezyku napisane ale w wiekszosci nie zrozumialem
War jest pierwsza moja gra tego typy, wczesniej nie mialem stycznosci z tego rodzaju rozrywka.
Mam pytanie czy jest szansa aby ktos podsumował w kilku słowach ten wątek bez używania magicznych słów. Wiem, ze na dłuzsza mete sie nie da ale nie moge sie polapac w tym wszystkim.
Wybralem BW doszedlem nim juz do 15 poziomu. Najpierw to byl tylko fun ale im dalej tym bardziej zastanawialem sie nad logicznym rozwojem tej postaci. Skoro juz gram tofaktycznie nie chcialbym biegac jak kurczak po planszy tylko wniesc jakas wartosc do bitwy. Nie zalezy mi na pierwszym miejscu na liscie dps-ow ale na logicznym uzupelniniu druzyny. Tak zeby widzac wizarda o konkretnym lvl wiedzieli czego sie spodziewac a nie psioczyli co tek wizard wyprawia.
Bylo kilka ciekawych rzeczy w waszych wypowiedziach, kóre cos sugerowaly ale nie do konca moglem to zrozumiec.
Nie łapie niektórych (chyba większości pojęć): AoE, HEx, doty itp..
Jest jakis slownik, gdzie te skroty mi sie rozjasnia?b
Zaczalem natomiast zauważać, że coś w grze mi przeszkadza:
faktycznie atak goscia z kosa konczy sie dla mnie zawsze smiercia.
I to wynika napewno ze sposobu mojej gry.
wiem, że są trzy możliwe ścieżki rozwoju:
- Incineration
- Immolation
- Conflagration
Punkty wydałem do tej pory na Incineration a to dlatego, ze głównie używałem:
Fireball, Sear, Pyroclastic Surge
To co mi przeszkadzalo to dlugi czas "ladowania" dla Fireball i brak mozliwosci użycia w ruchu. To zaczalem kombinowac:
Ignite, Boiling Blood, Detonate.
I zaczalem sie zastanawiac czy rozwiajam sie w dobrym kierunku, co i jak powinienem puszczac w jakiej kolejnosci aby mialo to sens.
Ciekawy jest watek o atakowaniu zwartego przeciwnika. Do tej pory walilem fireballem ale widze teraz ze to bylo calkowicie bez sensu i chyba nie pomagalo za duzo.
Ignite, ktory uwazalem za jakis shit z waszych wypowiedzi wydaje sie bardzo sensowny ale jest tam troche opisu, ktorego nie czaje z powodu uzywania skrotow. WIem, ze to obciachowe moze sie wydawac tak pytac o podstawy ale, kazdy z was od razu nie stal sie ekspertem
Da rade jakies podsumowanie dla tych slabszych ?
Pozdro.
P.b