iniside napisał(a):
Mendol napisał(a):
a w czym combat wow'a jest taki zajebisty? moze ktos wyjasnic troche bardziej dokladnie poza pisaniem 'miodny, super' ?
Generalna plynnosc. Jak gram warlockiem i castuje shadowbolta to widze ze wylatuje cos mega-zajebistego i pierdolnie przeciwnika. Odrazu pojawiaja sie cyferki jak go jebnie.
Jak gram Srociem/Magusem i castuje DoomBolt/FRF to widze lecace kupe gowna po trajektori licznej przez funckje falową. O ile oczywiscie ta kupa gowna raczy sie wogole pojawic.. Potem, pojawia sie jakies cyferki, ale nie mam pewnosci czy to od tego co przed chwila jeblo czy tego co walnelem wczesniej.
Animacje w WAR sa fajne. Co tego jak nie zawsze zaskauja, a jak zaskoczy to sie potrafi zablokowac sama z siebie -;-.
WoW moze i jest brzydki, ma prymitywna grafike, ale od strony comabty FX został dopracowany do perfekcji bo widac ze cos sie dzieje na monitorze. Dzieje sie to co przed chwila zrobiłem.
W nieszczesnym AoC combat był na poziomie tego z WoW od strony feelingu. Poprostu fajnie sie patrzyło i chiało wiecej, wiecej YAABBAAAAA DIEE BITCH!!O!N!O11on1o1.
Dokladnie. Dlatego ubolewam, ze AoC okazal sie failem bo combat byl naprawde czyms skrajnie innym (przynajmniej jesli mowa o melee), a jednoczesnie dawal bardzo duzo frajdy.
No co tu duzo mowic - w WoW combat jest intuicyjny, wszystko ma jakis taki "flow" - jak cos zrobie to zaraz to widze na ekranie. Nic nie jest "drewniane". Nie czekam "pol roku" na skile - wszystko reaguje tak jak powinno - jest odpowiednia dynamika rozgrywki. Dziwie sie, ze fani WAR tego nie widza, albo nie chca widziec - combat w tej grze jest "drewniany" i to podstawowy problem WAR'a. Mialobyc super pvp , a combat jest taki, ze pozal sie boze ...
Ja rozumiem, ze ktos lubi np. powolniejsza rozgrywke - sam kiedys lubilem Virtua Fighter, dlatego, ze konstrukcja gry pozwalala myslec i gra nie byla bezsensownym naciskaniem buttonow jak konkurencyjne gry. Tyle, ze tam wszystko dzialalo jak nalezy, nie mialo sie wrazenia, ze wszystko jest jakies drewniane. W WAR niestety JEST drewniane i to caly problem.