Zangetsukun napisał(a):
4. legalne narkotyki - dopalacze.com prosze bardzo, i tutaj po raz kolejny glupota spoleczenstwa "jest legalne wiec nie jest szkodliwe" gowno prawda, bzp jest toksyna przez ktora mnostwo ludzi wyladowalo w szpitalu, co prawda za troche czasu wejdzie w zycie ustawa sklepy z dopalaczami znikna ale moim zdaniem to bedzie walka z wiatrakami bo powstana syntetyczne narkotyki i kazdy z tych zwiazkow chemicznych bedzie trzeba obalac osobno
Od tygodnia mam to gówno 30m od domu
Ja byłbym nawet za legalizacją - ale dostępne tylko od 21 roku życia (to samo odnośnie alko i tytoniu), a kara za sprzedanie poniżej tej bariery - 15 lat, za odsprzedanie przez osobę bez koncesji - 25 lat.
Osoba 21 letnia jest już w miarę świadoma -jak chce się truć - proszę bardzo. Jednak podtruwanie w wieku dojrzewania... Dla mnie to masakra.
Alkohol w bardzo ograniczonych ilościach mógłby być dozwolony za zgodą rodziców od 17 roku życia (w końcu tą 18stkę muszą sobie jakoś oblać
).
O ile jestem zwolennikiem wolności, o tyle niszczenie ludzi używkami, propagowanie mody na nie - po prostu mnie drażnią i uważam je za wysoce niestosowne.
W szeroko pojętych mediach promuje się teraz modę na jaranie. Udowadnia się, że każdy pali lub palił, że po tym tak fajnie i super, a palący są wyluzowani i odstresowani... Szczeniactwo to łyka. Chcą się stać jak ten czarnuch z getta, który buja się wśród dziwek i popala jointy przed posiłkiem. Takie nowe wzorce >.>