revange napisał(a):
Witam, dawno mnie nie bylo
Poniewaz nosze sie z zamiarem w przeciagu kilku miesiecy do otwarcia pizzerii, a co najlepsze nie mam o tym zielonego pojecia, mam pytanie czy ktos moze ma/prowadzil pizzerie lub tez pracowal jako pizzerman?
Mam nadzieje, ze pytania nie sa tendencyjne
* Swieze ciasto i skladniki to podstawa wysokiej jakosci o ktora trzeba dbac w tym biznesie zawsze i wszedzie.
* Mila i pomocna obsluga to 50% sukcesu, doslownie kazdy klient zwraca na to duza uwage.
* Trzeba miec na uwadze ze w tygodniu jest mniej pracy a wieczorami i w weekendy trzeba pilnowac zeby wszystko szlo smoothly jak to tylko mozliwe.
* Nie przesadzac z promocjami, nie mozna rozdawac jedzenia for free.
* Menu na 100 pozycji wcale nie pomaga, im mniej tym lepiej i dla klienta i przede wszystkim dla kuchni.
* Jakosc > ilosc > oszczednosci. Chodzenie na skroty to kardynalny grzech w tym biznesie.
Jakbym mial miejscoiwe to sam bym otowrzyl pizzerie, gastronomia zawsze bedzie miala zbyt:) taka prawda.
Niestety to tylko prawda jezeli ktos potrafi prowadzic taki biznes, utopic w tym kase jest bardzo latwo i szybko. Sczegolnie jezeli ktos nie ma zadnego doswiadczenia.