mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 10:42 
Cytuj  
Nigdy nie zamawiam pizzy przez internet bo zawsze sobie ja customizuje np.: prosze zarzucic podwoja cebulke i pieczarki oraz dolozyc kilka rodzajow sera, tak ciasto ma byc srednie, sos taki i taki.

Jakos nie zwyklem wybierac z menu heh :<

***

Posty: 695
Dołączył(a): 18.03.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 10:49 
Cytuj  
Też jestem z wrocka i muszę się zgodzić, że zdecydowanie brakuje dobrej pizzy. Robiąc własny ranking:

1. Etna (pizza: etna firmowa, mi zajebiście smakuje, kosztuje 24zl, problem w tym, że nawet "duża" jest zajebiście mała - gdzieś tak polowa dużej z da grasso)

2. Telepizza - imo pizza nie jest zła ale jeżeli nie zamawiasz w jakiejś promocji typu 2 za 1 to wychodzi drogo. Dodatkowo co mi się u nich podoba to "pamiętanie o kliencie i telefony typu "przepraszamy, że ostatnio czekal pan dlugo na pizze, w ramach rekompensaty następna za 50% ceny", wiadomo, że to w pewnym sensie ściema na maxa, ale fajne.

3. Da grasso - imo crap jakich mało, zamawiałem tam kilka razy i mam wrażenie, że pizza jest coraz gorsza, przywożona w coraz gorszym stanie itd (być może w innych lokalach jest lepiej/gorzej, sam zamawiam z ferio gaj)

I fakt, jeżeli nastawiasz się na dowóz to imo piwo jest całkowicie zbędne, natomiast jeśli chcesz sprzedawać większe ilości na miejscu to niestety must have.

Aaa, i jeśli chodzi o ranking we wrocku to Planet Pizza na Kamiennej też daje rade, ale u nich podobno są straszne problemy z dowozem i można czekać po 2godz na dostawę 15min od lokalu.

Jeśli miałbym coś zasugerować to pilnowanie ludzi obsługujących telefony, mam wrażenie, że często są bardziej pijani ode mnie ;).

No i gief namiary jak ruszy.


_________________
Altaya | BF4

****

Posty: 1042
Dołączył(a): 27.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 11:35 
Cytuj  
Spoko, spoko, poinformuje jak tylko bede finalizowal ;)

Tak czy siak jest to kwestia kilku miesiecy(conajmniej pol roku) lub po prostu przyszlego roku, bo niestety, zdarzyla mi sie taka przykra sytuacja w zyciu, ze moj ojciec(jest zarazem moim szefem teraz) wyladowal w bardzo ciezkim stanie w szpitalu i nie bedzie mogl pracowac przez conajmniej kilka miesiecy o ile w ogole. No i nie moge zostawic samego brata w firmie, dlatego jeszcze u mnie wchodzi problem z czasem.

No, ale kumpel mnie cisnie z ta pizzeria wiec moze jeszcze w tym :)

Jak wyglada sprawa z wzieciem kredytu pod hipoteke? Mam mieszkanie, tzn. moja matka ma, ale ja w nim mieszkam i wiem, ze jesli sie upre to wezmie mi 100 tys. pod hipoteke na rozkrecenie biznesu. Tylko jak wyglada oprocentowanie, splaty?

****

Posty: 1637
Dołączył(a): 28.06.2006
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 11:44 
Cytuj  
exodus napisał(a):
Nokiu$ napisał(a):
Dwa lata pizzernia dobrze prosperowała, po czym niewiadomo czemu, klientów zaczęło brakować. Kasa była wprawdzie, ale nerwów to nikt nie zliczy.


To jest typowy objaw ze cos poszlo nie tak. Chujowa obsluga, niezjadliwa pizza, mrozone skladniki, whatever. W 99% przypadkach jak knajpa upada to wlasciciel nie ma pojecia co robil nie tak, co tylko dowodzi jak ryzykowny jest taki biznes bez odpowiedniego doswiadczenia.

Cytuj:
Moje rady z tego co ziomek mowil (robil w tym z 2 lata): maszyna do ciaglego mieszania ciasta, trzymaj zamrozone, pokrojone skladniki. Ponoc juz byli tacy co sie nie wyrobili z zamowieniami bo po odebraniu telefonu brali sie za krojenie skladnikow.


Ja pierdole, w Polsce wstyd przygotowywac jedzenie ze SWIERZYCH skladnikow czy lenistwo bo trzeba wczesniej przyjsc do pracy zeby przygotowac. Zal mi ludzi ktorzy do przygotowania banalnego posilku uzywaja mrozonek czy gotowego ciasta.
Czemu nie kupuja dr oetkera w tesco przeciez na jedno wyjdzie...
Wlasnie z tego powodu ze wiekszosc "dowozow" jest niezjadliwa, w polsce moze byc duzy rynek dla uczciwych knajp ktore nie sa fabrykami realizujacymi setki zamowien dziennie obnizajac jakosc do poziomu podlogi.
[/quote]


Wiesz mnie tu sie cos gryzie: pizzeria otwarta 10h i samo przygotowanie swiezych skladnikow na ~400 sztuk pizzy. Z tego co widze to wszedzie sa juz przygotowane pokrojone skladniki w lodowkach. Chyba ze w czewie samo gowno jest (co by mnie wcale nie zdziwilo)

****

Posty: 1042
Dołączył(a): 27.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 11:49 
Cytuj  
No, ale on w sumie o tym napisal. Przyjsc wczesniej do pracy(piec i tak sie nagrzewa godzine) i w tym czasie przygotowywac skladniki na caly dzien. Oczywiscie na poczatku ryzykujemy bo nie wiemy ile czego bedzie schodzic, ale w ciagu dnia mozna po troche cos dokrajac. tak mi sie przynajmniej wydaje

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 11:56 
Cytuj  
revange napisał(a):
Jak wyglada sprawa z wzieciem kredytu pod hipoteke? Mam mieszkanie, tzn. moja matka ma, ale ja w nim mieszkam i wiem, ze jesli sie upre to wezmie mi 100 tys. pod hipoteke na rozkrecenie biznesu. Tylko jak wyglada oprocentowanie, splaty?

Interesujace podejscie. Chcesz otwierac interes i o kredyt pytasz na forum, zamist ruszyc dupe do banku. Ze 100k to w duzym miescie i przezwoitej lokalizacji mozesz myslec o sprzedazy wysylkowej tylko. Znajomy ostanio remontowal 60m mieszkanie, wyszlo mu 60K.


_________________
Χ Ξ Σ

****

Posty: 1042
Dołączył(a): 27.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 12:14 
Cytuj  
Spokojnie, pytam bo moze ktos po prostu jest zorientowany, jesli bedzie mialo do tego dojsc to napewno sie tam wybiore ;)

Co do tego ze 100k to malo. Wiec tak, lokalizacja nie jest nawet blisko centrum. PELNO blokowis w okol wiec i ceny za wynajem nie sa wygorowane. I juz na wstepie pisalem, ze ma to byc glownie wysylka, z max 3-4 stolikami w srodku.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 12:26 
Cytuj  
Zangetsukun napisał(a):
Wiesz mnie tu sie cos gryzie: pizzeria otwarta 10h i samo przygotowanie swiezych skladnikow na ~400 sztuk pizzy. Z tego co widze to wszedzie sa juz przygotowane pokrojone skladniki w lodowkach. Chyba ze w czewie samo gowno jest (co by mnie wcale nie zdziwilo)


Jest roznica miedzy zamrozonymi skladnikami, a swiezymi ktore trzyma sie w lodowce przez 1-2 dni. Te pierwsze to mrozonki, drugie to swieza zywnosci.

Nie sadze, zeby w porzadnych pizzeriach standardem byly morozonki.

btw najlepsza pizze w zyciu jadlem wlasnie z dostawy (u kumpla w Londynie). Byla smaczniejsza nawet od takiej ze slynnej pizzerii pod Mediolanem, gdzie trzeba rezerwowac stolik sporo wczesniej.

****

Posty: 1637
Dołączył(a): 28.06.2006
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 12:34 
Cytuj  
Jedno jest pewne, nie da rady wyrobic sie czasowo krojac skladniki na bierzaco. W londynie tez mi dane bylo jesc pizze i bylem zaskoczony. Otoz miedzy stolikami byly podgrzewacze. Nie podawali pizzy na stolik tylko na wyznaczony dla danego stolika podgrzewacz. I jakos ludzie nie mieli z tym problemu ze ktos zjadl nie swoja pizze.

******

Posty: 3152
Dołączył(a): 11.02.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 12:54 
Cytuj  
Zychoo napisał(a):
Jak nie chce sprzedawac pizzy na miejscu to lepiej ze nie bedzie piwa.

Inna sprawa, ze piwo sciagnie dodatkowych klientow, moze nie warto z nich rezygnowac.


Aha ... miejscowa zulerie, ktora bedzie "na browarka" przychodzila i zostawi 5 zl za kufelek. Super sprawa ;P Jesli glownie dowoz to olac alkohol na miejscu i dogadac sie z jakims spozywczakiem w okolicy :D

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 12:57 
Cytuj  
Pifko i jeszcze Cyfre+ załozyć i żużel :D

Właśnie to mnie wnerwia. Albo Pizza albo lokal "Pod Kasztanem" z kuflami.

Szyld reklamowy nad gównianą Pizzerią:
• promocja, 2 hot-dogi w cenie jednego,
• promocja, zamawiając 1 kebaba + pizze, dowóz gratis,
• w czasie spożywania w lokalu, sosy gratis.

Pizzeria powinna serwować tylko Pizze, kebaby i inne shity nie powinny mieć tu żadnego gadania.

nie twórzcie kolejnego badziewia z szynką konserwową za 3.99 z beznadziejnego marketu i papryką ze słoika.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:16 
Cytuj  
czemu nie.
ziomale z blokowisk najarani tanim zielskiem ew. po wiekszej ilosci wina i tak nie zauwaza roznicy :)

****

Posty: 1042
Dołączył(a): 27.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:30 
Cytuj  
Eeeee, ja sobie wypraszam. Akurat ci ujarani zielskiem to bardzo dobrzy klienci :D

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:37 
Cytuj  
revange napisał(a):
Eeeee, ja sobie wypraszam. Akurat ci ujarani zielskiem to bardzo dobrzy klienci :D


Którzy mają pacmanie i zjedzą Twoją pizze z szynką mielonką z podłogi za 3.99 :D. No thanks. Jak już zrobisz tą swoja Pizzerie, to daj znać gdzie nie jeść :).

****

Posty: 1042
Dołączył(a): 27.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:43 
Cytuj  
LOL. Nie, bo maja gastro, zjedza DUZO! a do tego jak dostana zajebista pizze to sie o malo nie posraja ze szczescia. Ot co...

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:46 
Cytuj  
akurat wtedy smak traci znaczenie ;-)
nawet jesli sprzedasz im mrozona to tez powiedza, ze jest ok :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:50 
Cytuj  
Moze jedza duzo ale chca jesc tanio. Zrobienie dobrej pizzy chyba troche jednak kosztuje. Z reszta nie bardzo bym chcial jesc w towarzystwie dracej morde upalonej gownazerii.


_________________
Χ Ξ Σ

******

Posty: 3152
Dołączył(a): 11.02.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:53 
Cytuj  
revange napisał(a):
LOL. Nie, bo maja gastro, zjedza DUZO! a do tego jak dostana zajebista pizze to sie o malo nie posraja ze szczescia. Ot co...


Jak celujesz w taki target to na kij ci piec? Kup kuchenke i odmrazaj Dr. Oetkera - tez sie najedza...

****

Posty: 1042
Dołączył(a): 27.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:53 
Cytuj  
Hehe, no tak, ale my ciagle mowimy o dowozeniu pizzy ;)

Jasne, dalbys im chleb z maslem i by powiedzieli ze zajebiste, ale prawda jest tez taka, ze ta pizza bedzie smakowac lepiej ;)


Nie celuje. Chce robic DOBRA pizze nie oszczedzajac na dziadowskich skladniakach wiec juz sobie odpuscie ten temat :) Po prostu sam lubie zapalic i pozniej zamowic wlasnie ta pizze na ktorej chcialbym sie "wzorowac" :)

******

Posty: 3152
Dołączył(a): 11.02.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2009, 13:56 
Cytuj  
Jak to rzekl O.Dyrektor - nie uwlaczajac - probowales cos liczyc, czy poki co lecisz na zywiol?

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.