Mark24 napisał(a):
A najbardziej śmieszy mnie tekst ten o balansie. Mythic wam jakichś bajek naopowiadał. Nie da się zbalansować grupa vs grupa jeżeli nie ma balansu 1vs1. To jest matematycznie udowodnione.
Moge prosic o ten dowod? Bo jak dla mnie, jesli przypiszemy 3 klasom wartosci 0,5 1 i 1,5 i identyczne wartosc dla strony przeciwnej to 0,5=/= 1,5 (1vs1) ale 3=3 (3vs3).Zreszta 1vs1 tez mozna grac, po prostu niektore archetypy cie pojada,a inne pojedziesz ty (ale balansu faktycznie w takim przypadku nie ma)
Cytuj:
Multi Massive Online wcale nie oznacza, że cały czas musisz biegać z jakąś watahą ziomali, nie przesadzaj. Dobra gra mmorpg ma content dla 1 osoby, dla 2, dla 3, dla 5, dla 10, dla 20, dla 40 i dla 100. Ale niech mnie nie zmusza do gry w grupie
Masz questy,PQ o roznym stopniu trudnosci,insty, SC, zergi (na 24ppl najczesciej...tez mi zerg).Niektorzy bawia sie w solowanie przy uczeszczanych drogach.Tak tez mozna.
Cytuj:
ja będę w mmorpgi grał takim stylem jak mi odpowiada
No i ok, ale kazdy mmo i kazda gra ma pewne ograniczenia. Nawet w sandboxach sa jakies ramy. Nie wiem jaki jest MMO dla samotnych wilkow i czy jest.
Cytuj:
a jeżeli mmorpg (WAR) nie daje mi żadnej opcji oprócz - zbierz 100 osób i napierdalaj zamki do zesrania się to ja podziękuję.
W kazdym MMO o cos sie napierdalasz - loot, keepy,kase, teren...tu o zamki. Ja wole w 40 zdobyc broniony keep niz w 40 ubic jakiegos oskryptowanego mobka.