Ashton napisał(a):
jak mozna porownac cod4 ktory jest wspolczesnym counter strikiem do quake'a ?
to jakis zart chyba ?
edit: zreszta cs'owi blizej do quake'a tam przynajmniej pociski nie przechodzily przez sciany
Przestan, ciekawe ile Ty grales w cod4 w ogole? Wrzuc tam skiny z quaka, to oprocz tego, ze nie masz az tak dalekich jumpow rozgrywka wyda Ci sie podobna, a raczej chodzi mi tu o styl gry. Wszyscy skacza non stop. Jakos tam wielce taktyczne nie jest. Na konsolach to ludzie praktykowali rocket jumpy nawet... I CSowi na pewno nie jest bizej do quaka, to juz naprawde pierdolnales. W CSsie zazwyczaj ludzie czekaja na kogos, kryja sie za przeszkodami, w cod4 ludzie zazwyczaj wyskakuja na skampionego kolesia celujacego w 1 miejsce ;p Wejdz sobie na serw cod4 normal z helikopterem i nalotami, ja tu nie widze wielkiej taktyki, a raczej zwykle napierdalanie... oczywiscie skilla w quaku potrzeba wiekszego ale mi chodzi o wrazenie z gry. bunny bunny ... (w csie raczej nie poskaczesz) no a pocisku przechodzace przez sciany to juz w ogole bzdura, choc zostalo to troche ukrócone w ligach...
Jakos ostatnio obczailem sobie CS: Source bo wczesniej nie mialem okazji, straszne gowno, 1.6. IMO o niebo lepszy.