Deshroom napisał(a):
kurde ja sobie nie potrafie wyobrazić jakie ma być to całkowicie nowe universe. co to może być ...
IMO to nie bedzie zupelnie nowy universe.
Ja widze kilka mozliwosci Punk-Steam + High Magic czyli taka kopia Eberronu, skrzyzowna z Arcanum i Indiana Jonesem.
Wariacja nt WH40k
Hard-sci, mocno wzorowane na top-trendy temacie (Annuaki, Plejadanie etc), wberw pozra niesamowicie chwitliwy temat, do ktorego nawet nie trzeba mocnego marketingu, bo wypromuje sie sam ;p.
Imo wszelkie zwyczajne tematy odpdaja odrazuu (terazniejszosc, historia, niedaleka przyszlosc). Sa za malo chwytliwe.
Cytuj:
Tu sie zgadzam w 100% W ta nisze uderzy blizzard przy nastepnej produkcji (nie beda sobie konkurencje robic), poza tym wiadomo, na porzadny MMO potrzeba maase pieniedzy (to nie jest jakis piepszony world of goo), a blizzard dzieki WoW ma jej w cholere. Nie umiem sie juz doczekac zapowiedzi ich nowego MMO, mam nadzieje ze bedzie osadzona w swiecie Fantasy, ale szanse na to sa male
Nastepne mmo bliza nie bedzie niszowe. Niszowe to jest EVE i w zasadzie na tym polu eve konkurencji zadnej nie ma i miec nie bedzie.
Blizzard imo celuje, teraz w masowym rynek pvp. Tam gdzie miejsce mial szanse zajac AoC i WAR (Aoc skoncyzl sie revmapem na PvE, a war no coz.. bylo fajnie ale za bardzo przesadzili z gra dla kazdego i bugami..).