White Trox napisał(a):
3 strony i człowiek nie wie czym różni się mac od pc.
Co oni tam takiego wsadzają ,że używają tego graficy i muzycy?
Produkty apple sa minimalistycznie eyecandy
pozatym os x jest dosyc wygodny, wygodniejszy od windowsow w kazdym badz razie, czy lepszy ? Raczej nie, ale napewno wygodniejszy i ma sporo fajnych rozwiazan.
Zreszta, grarfik czy muzyk nie musi sie znac na sprzecie, wiec wybierze latwiejsze i ladniejsze, tak jak reszta szarej masy.
Razoth napisał(a):
- Dużo osób twierdzi, że maki są stabilniejsze niż piecyki, dlatego w dobie XXI wieku gdzie spora część koncertów (muzyki elektronicznej głównie, choć nie tylko) oparta jest o kompy chętniej sięga się właśnie po produkty firmy Apple. Wyobraź sobie jesteś na koncercie i nagle dźwięk staje bo Windows się zawiesił.
(Nie mniej nie jest to wcale opinia ogółu, spora część osób w tym ja uważa, że Windows jest bardzo stabilny jak się w nim nie śmieci chgw. czym. Dużą rolę odgrywa również konfiguracja hardware, czasem może się coś gryźć - w makach wiemy wszystko jest ustalone)
Te mity o niestabilnosci windows chyba maja podloze z czasow win98, mam 3 i pol letnia instalacje systemu, nieraz ostro nasmeicilem, nieraz troche ostro cos spieprzylem, ale system dziala dalej stabilnie, zazwyczaj resetuje raz na miesiac, czasami czesciej, jedynie gdy jest taki przymus przy udpejtach/instalacji. Ostatni reboot mialem dzis z powodu burzy (zabraklo pradu) poprzedni jakos jak kupilem xboxa i musialem nowa nagrywarke zamontowac w kompie
ciezko mowic o niestabilnosci systemu gdy ten dziala jak nalezy po tylu latach
anyway, nie robilem formatow bo niechce mi sie od nowa wszystkiego konfigurowac + backupowac czesci ustawien
reinstalacja odpada bo doswiadczenie nauczylo mnie ze to wiecej psuje niz naprawia
afaik maci sa znacznie mniej stabilne od xp.
Oczywiscie jak jakis kretyn instaluje wszelkie gowna ktore mu wyskocza na necie to nie dziwne ze potem ma wiry i inne gowna ktora mieszaja ze stabilnoscia systemu... mac jest bardziej idiot proof
A co ty takie robisz na tym pececie zeby ci mogl sie wieszac. To bardziej chodzi o grafikow , motion designerow itp co pracuja na bardzo duzych plikach czy cos. Widzialem jak chujowo chodzil after effects na pececie niby duzo mocniejszym niz zwykly mac book pro kiedy gosc probowal cos duzo na nim robic. co chwila mu wywalalo itp. Wiem ze jak zatrudnialismy goscia od montowania filmikow to tez chcial tylko i wylacznie maca i final cut pro czy jak to sie tam zwie.
Pewnie to kwestia zlozenia odpowiedniego peceta ale wlasnie to bardziej klopotliwe i wymaga wiecej wiedzy itp niz kupienie maca gdzie wszystko do siebie pasuje idealnie.
Lawiej wypuscic stabilny soft nie przemujac sie milionem roznych kombinacji spzretu na maca to chyba oczywiste dosc?