Ehhh ludzie, czy Wy nie widzicie, że wciskają Wam kolejny raz TO SAMO ? Nawet nie chciało im się wprowadzić nowych ras
Fanatyzm ftw, ale trochę obiektywizmu
Dobra Stok... możemy potraktować to jako odświeżenie FF11 a'la EvE. Tylko, że trzonem evki jest handel, polityka i związane z tym pvp - tam gdyby CCP jedynie zdecydowało się na wymianę grafiki to i tak wszyscy byliby zadowoleni, jednak postanowili podszlifować przy okazji masę innych rzeczy.... a takie SE, które zrobiło grę polegającą na biciu mobów i wpatrywaniu się w loga (co nawet Opiekun otwarcie stwierdził) nawet nie chce uatrakcyjnić tego aspektu w ich nowej grze, która będzie się prawdopodobnie różnić jedynie tym, że będzie normalniejsze UI i odejdzie wpatrywanie się w tego nieszczęsnego loga
Jak już zauważył Simiurg, problem polega na tym, że SE są święcie przekonani, iż FF11 jest najlepszym mmo na świecie i w takim przekonaniu robią FF14. Generalnie to chyba jest problem mentalności japońskiej i pewnie takie podejście spowodowało, że giełda japońska jest dzisiaj na poziomie jej pierwszego otwarcia z 1984 i jedyne co robi od lat 90tych to pełza po dnie...
Wiem, że przeżyliście wspaniałe chwile w FF11, nawet ja się przez pewien czas dobrze w tej grze bawiłem. Ale sentymentami nie powinno się przymykać oczu na minimalistyczne podejście SE do swoich klientów serwując im odgrzewanego kotleta.
Bodziu ja nie chcę żeby FF14 było WoWem czy Aionem. Chciałbym po prostu, żeby SE zrobiło FF14 a nie FF11 DELUXE