tylko krokodyl jakiś kurwa taki mały, jak byłem kurwa z kolegą w kurwa tym illionois to były kurwa same większe kurwa, takich małych kurwa to ja nigdy kurwa nawet nie widziałem kurwa.
Gdyby ten kurwa kurczak co mu zrzucali był trochę żwawszy (a nie świeży z zamrażarki kurwa) to kurwa byłoby niezłe PvP kurwa.
I dla ciebie nokiu$ gówniarzu pan Mareczek.
Aenima - 5 postów wyżej sam sobie zaprzeczyłeś. Widzę starość nie radość.
O zaolziu w książce do historii w liceum było 1 zdanie (z tego co pamiętam). Beraza kartuska była pominięta całkiem. Polskie czołgi w pradze - hmm teraz Ci nie powiem czy było chociaż o tym wspomniane bo akurat nie pamiętam - wiesz to było prawie 20 lat temu. Masakra na Wołyniu - pominięte. Bitwa o Anglię z naciskiem na udział polskich pilotów - cały rozdział.
Wiesz, przekopiowałeś skadś definicję intelifencji (jak zwiesz tak zwiesz ja rozumiem, że pracujesz w PL i musisz zapierdalać na 2 etaty by godnie żyć stąd zmęczenie i literówki) ale zapomniałeś wziąć pod uwagę, że połowa rzeczy była pominięta, druga połowa - to zaledwie 1 zdanie, natomiast 5% udział rozdmuchany do rangi całego rozdziału.
Rozumiesz teraz co chciałem przekazać? I dlaczego namawiałem do przeczytania (chociaż z ciekawości) książki historycznej niekoniecznie polskiego autora? Otóż po to by wyrobić sobie swoje własne zdanie na pewne sprawy, a niekoniecznie być urabianym jak glina przez program szkolny, który jak widać na pewne rzeczy kładzie moim zdaniem zbyt duży nacisk, a inne całkiem pomija.
Dracos jak się oburzył. Po pierwsze chłopcze 5% wkład jest moim zdaniem bardzo mały i nie zasługujemy na miano "obrońców anglii" i tyle. A do takiego miana usilnie pretendujemy. Sam widzisz, że już czesi się bardziej wykazali - a przynajmniej ja nie czytam co chwila o tym jak to czesi obronili anglię podczas II wojny swiatowej.
Sami polacy by tej anglii na pewno nie obronili. Bez polaków Anglia i tak by się obroniła.
Polskie czołgi były w Pradze i mnie akurat gówno obchodzi układ geo-polityczny w tamtym czasie. Wiem, że kazano nam jechać ale co z tego?
i btw. rozszyfruje Ci skrót - LWP - Ludowe Wojsko POLSKIE
- postaraj się zapamiętać.
Inna sprawa, że z chęcią przeczytałbym sobie książkę (może być podręcznik do historii) np. niemiecki
Tam się musi dziać!!
Jak ktoś ma jakiś link do pdf-a (ale tylko polski i english) to bym prosił na PW.