mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2939 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 147  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: 29 gru 2009, 11:49 
nie przesadzaj nie wszystko - Infamous to raczej była taka pół-konkurencja dla Prototype - gry praktycznie identyczne, tylko klimat trochę inny. Zresztą w infamous jeszcze nie grałem (cały czas leży w folii), głównie z tego powodu, że Prototype mi się kompletnie nie spodobał.
Zauważ Karol66 że na X360 wyszło w 2009 roku ~7 exclusivów; na PS3 bodajże 18. Więc pisanie że całą resztą i lepiej zrobioną masz na X360 jest matematycznie niemożliwe. Rok 2010 zapowiada się podobnie - do lipca jest zapowiedzianych ponad 10 exclusivów na PS3 i 2 na X360 (w sumie 4 ale dokładnie połowa to duet PC/X360).
Zresztą widać to po awardsach 2009 gdzie większość nagród na X360 dostały multiplatformy (AC2, MW2, Batman), a w PS3 wygrały exclusivy (u2, Killzone 2, LBP), mimo tego, że te AC2, MW2 i Batmany wyglądają identycznie na PS3 jak i na X360.
Mi osobiście jako posiadaczowi PS3/PC - X360 jest zbędny - 2 średniej jakości (to "średniej jakości" to oczywiście zdanie panów od rozdawania awardsów bo ja tych tytułów na oczy nie widziałem ;) tytuły co pół roku to o jakieś ~5 za mało by kupić tą konsolę.

Mendol napisał(a):
e z tym motorstormem to przegiales Karol. na x'ie brakuje takiej gry wedlug mnie.

może Forza 3? Biorąc pod uwagę ścigałki PS3 ma wszystko to co ma X360 (oprócz Forzy 3) +
Supercar Challenge,
Motorstorm 1,
Motorstorm 2,
Wipeout HD,
Ferrari Challenge
+ jakieś popierdułki z PSNu ale tych mi się nie chce wyliczać.

Z tego motorstorm 2 i Wipeout HD - poleciłbym każdemu z miejsca mocne 9/10. Motorstorm 1 jest po prostu stare. A Supercar Challenge i Ferrari to hardcorówki dla urodzonych z kierownicą w dłoni i z pedałem zamiast stopy ;)

Co do EoJ muszę odkurzyć zestaw, ale najpierw muszę kupić kilka booster packów - na standardowym przegrywam z komputerem na normalu kuźwa...

*

PostNapisane: 29 gru 2009, 13:31 
Na początek roku zapowiadają po 3 exclusive miesięcznie w tym kilka typu "must have" (Mass Effect 2, Splinter Cell, Alan Wake i Crackdown 2) ale Ty pewnie masz lepsze informacje niż sam MS :)

Co do starych tytułów to IMO nawet gdybym miał wydać te 700 pln za maszynkę TYLKO DO Mass Efect, Fable 2, Enchanted Arms, GoW, Crackdown'a, L4D, 3 części Wormsów, Batlle Havoc, MtG: Planeswalkers czy Military Madness to i tak bym to zrobił bo te gierki były tego warte.

Anyway - ja tam nie planuje zmiany "primary" platformy bo xbox mi z powodzeniem zastąpił PCeta (głównie za sprawą xbox live - ten interface jest dla mnie bardziej przejrzysty i treściwy) a nie jest "uzupełnieniem PCeta".
Ostatnie w co grałem na PC to było DFO.

P.S. A co do EoJ to możesz mieć "lekkie" problemy z zakupem kart.
Da się kupić niektóre talie tematyczne ale np. boostery tylko z setu 2.
Straciłem parę godzin na szukanie jakichkolwiek setów/boosterów z setu 3 i wyszło, że ten produkt sony i wotc uznały za martwy bo od roku nie było żadnych dodruków. Mi to specjalnie nie przeszkadza bo podstawowym deckiem dość często wygrywałem ale jeśli chcesz byc "wszystkomający" to mogę Ci podesłać skany wszystkich 300 kart. PONOĆ jak się je druknie to działają jak prawdziwe. Nie polecał bym tego gdyby producent poważnie traktował klientów. Niestety - sprzedawanie "podstawki" bez możliwości zakupu dodatkowych kart to podchodzi pod lekki scam.
Anyway, ja będę to pewnie drukował dla dzieciaka bo męczy mnie, że chce w to pograć z kolegami a wiadomo jakie są dzieci - połowę kart zgubią a połowę upierdolą tłustymi od chipsów łapskami :)

PostNapisane: 29 gru 2009, 13:38 
dziecku czipsy dajesz? a fe!

hm tez kiedys myslalem nad tym eoj, czy jest tam opcja gry offline?

PostNapisane: 29 gru 2009, 13:47 
mlody Karola to juz chyba z 13-14 lat ma , wiec sam sie "obsluguje" :)

xbox zastapia swietnie PC , grafika co prawda nieco gorsza ale trzeba byc wyjatkowym purysta zeby nad tym biadolic :) , jak ktos liczy punkty na ekranie w pionie i poziomie bo nie moze zasnac to jego problem , mnie sie nawet w upiorne graficznie DA gralo fajnie na xboxie

PostNapisane: 29 gru 2009, 13:55 
Karol66 napisał(a):
Na początek roku zapowiadają po 3 exclusive miesięcznie w tym kilka typu "must have" (Mass Effect 2, Splinter Cell, Alan Wake i Crackdown 2) ale Ty pewnie masz lepsze informacje niż sam MS :)

PRowe gadanie. Wymieniles wszystkie exclusivy na X360 przez pierwsze pol roku 2010 - cholera wie co bedzie w 2 polowie (na pewno Halo Reach). Z tego ME2 i Splinter wychodza tez na PC, takze nie sa to "exclusivy" w pelnym tego slowa znaczeniu.
Generalnie PS3 IMHO juz przegonilo poziomem gier X360. Zabawke M$ ratuje mozliwosc grania w piraty i wciaz nizsza cena samej konsoli. Ale jesli polityka M$ wkrotce sie nie zmieni to 2010 rok moze byc dla nich negatywnym zaskoczeniem, chociaz akurat uratowac ich moze Halo Reach. To bedzie ciekawy rok :)

PostNapisane: 29 gru 2009, 14:01 
ta wlasnie mialem napisac, ze Karola troche ponioslo.
ciekaw jestem czy w przypadku ME2 tez posiadacze tej gry na x360 zostana zrobieni w bambuko jak w przypadku ME1.

me2 w ogole nie biora pod uwage juz tym razem jako gry na x360 niestety, a tylko na pc. splinter tez jakos bardziej grywalny jest na zlomie ;/

alan wake no zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak na razie jakos mnie na kolana nie rzucil.

PostNapisane: 29 gru 2009, 14:57 
Zrobieni w bambuko, tzn.? :)
Ja tam na pewno bede gral na PC - wlasnie wczoraj skonczylem wersje PC-towa i jestem ready na przygode w dwojce. Strzelanie na PC to jednak strzelanie na PC i np. Mako jezdzilo mi sie tez o wiele lepiej mycha i klawka. Do tego ostrzejsza grafika i pewnie lepszejszy interfejs. W tym momencie wersja ME2 na X'a ma tylko przewage duzego TV, a dla mnie to za malo. Ze juz o cenie nie wspomne :)

PostNapisane: 29 gru 2009, 15:29 
no wersja na pc wyszla 'ladniejsza' i poprawiona plus dodatkowa planeta.
za misje dodatkowe na x360 musielismy placic.

*

PostNapisane: 29 gru 2009, 15:33 
Mendol napisał(a):
hm tez kiedys myslalem nad tym eoj, czy jest tam opcja gry offline?

Tia - jest nawet wygodniejsza niż online.
Przy online rejstrujesz sobie decka wcześniej, komputer losuje Ci każdorazowo karty a ty masz swój deck rozłożony na stole, wybierasz do łapy te karty które Ci wylosował i dopiero nimi grasz.
To jedynie słuszne rozwiązanie ale eliminuje element pamięciowy - cały czas widzisz karty jakie Ci zostały w puli i im dłużej grasz, tym łatwiej Ci przewidzieć co Ci może przyjśc do ręki.

Przy grze offline (z kompem czy innym playerem) dobierasz karty "tradycyjnie" a że masz limity czasu na ruch to ciężej jest policzyć co juz miałeś a co Ci może dojść. Przy czym komputer kontroluje czy talia jest zrobiona zgodnie z zasadami (np. są typy kart których możesz mieć tylko 1 szt w talii - jeśli już rzuciłeś taką to nie pozwoli Ci użyć innej tego samego typu).

Szczerze mówiąc to mi się to EoJ podoba właśnie ze względu na gre z kumplem w realu na 1 konsoli. Parę razy do roku jeździmy na rajdy offroadowe w miejsca gdzie zazwyczaj nie ma co robić wieczorami poza tankowaniem a ile dni pod rząd można pić.... Dotąd braliśmy zawsze xbox'a z wormsami, carcasone czy innymi multi gierkami w które daje się grać nawet na 14" TV uzbrojonym tylko w euro złącze. Na next wyjazd zabiorę PS3 i zobaczymy jak się sprawdza "w trudnym terenie" :)

Mendol napisał(a):
no wersja na pc wyszla 'ladniejsza' i poprawiona plus dodatkowa planeta.
za misje dodatkowe na x360 musielismy placic.

Ale miałeś ME sporo wcześniej niż na PC.
Co bys wolał - przelecieć dziewczynę jak ma 18 lat i jeszcze jest słaba w te klocki czy czekać do 30 aż juz się "poduczy" jak to się robi? :)

PostNapisane: 29 gru 2009, 15:58 
Hehe:> mysle ze od 16 juz by nie czekal;]]]]]

PostNapisane: 29 gru 2009, 16:08 
dla me karol kupilem x360, a potem plulem sobie w brode bo wbrew wczesniejszym zapowiedziom jednak wyszlo na pc.
i chyba troche cie ponosi z tym porownaniem, bo z etapu 'juz teraz, jak najszybciej' wyroslem pare lat temu :)
ale nawiazujac, tak wole poczekac do 30 az sie poduczy i powiekszy cycki :)

PostNapisane: 29 gru 2009, 16:10 
Mendol ma rację, jak to mówią:
Stara beka dobrze kisi.

**

PostNapisane: 29 gru 2009, 16:20 
i co 12 lat bys targal pod rysowane dzieci jak ashton?

What you need is someone strong to guide you...
Like me

PostNapisane: 29 gru 2009, 16:31 
raggnarok napisał(a):
Karol66 napisał(a):

PRowe gadanie. Wymieniles wszystkie exclusivy na X360 przez pierwsze pol roku 2010 - cholera wie co bedzie w 2 polowie (na pewno Halo Reach)

dokładnie to samo chciałem napisać, do tego, Splinter Cell NA PEWNO będzie na PC, podobnie Mass Effect 2. Czyli zostają 2 exy, z tego bardzo prawdopodobne jest, że Alan Wake będzie na PC-ty np. z półrocznym poślizgiem (w wersji poprawionej, rozbudowanej i tańszej, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że po siedzeniu przez kilka lat nad wersją PC wszystko poszło do kosza - pewnie obie wersje nadal są tworzone jednocześnie, a wersja X360 po prostu wyjdzie wczesniej). Crackdown-em nie jestem zainteresowany nawet w 1%, ani jedynką ani dwójką.
Jedyna gra która by mnie w 2010r. MOŻE (i która może wyjdzie w 2010r) zainteresowała mająca status pełnoprawnego exclusiva to Fable III (chociaż jak torblednam tak narzekał na fable II - to sam chyba overhypuje ten produkt).

Co EoJ - widziałem booster packi na ebay-u, widziałem w game.co.uk - do tego w ładnej promocji - 2-3F za boosterka. W polsce na allegro to sprzedaje katanka - sprowadza chyba z jakichś chin całymi paczkami ;) Więc jak masz problemy z kupnem jakiegoś pack-a to uderzaj bezpośrednio do niego.

*

PostNapisane: 29 gru 2009, 16:34 
Mendol napisał(a):
dla me karol kupilem x360, a potem plulem sobie w brode bo wbrew wczesniejszym zapowiedziom jednak wyszlo na pc.
i chyba troche cie ponosi z tym porownaniem, bo z etapu 'juz teraz, jak najszybciej' wyroslem pare lat temu :)
ale nawiazujac, tak wole poczekac do 30 az sie poduczy i powiekszy cycki :)

Ja też dla ME kupiłem xbox'a ale jakoś mnie nie zdenerwowało jak wyszło to na PC.
Wcyhodzę z założenia, że jak już sobie poużywałem do znudzenia to później i inni mogą :)

A poważnie - IMO cała ta idea exclusive jest debilna i sterowana tylko przez rywalizację SONY/MS. Większość developerów potrafi robić gierki multiplatformowe i z automatu powinni stukać tytuły na obie konsole a potem konwersję na PC (wiadomo - konsolowcy zapłacą 2x tyle za grę i do tego tak nie piracą jak ludzie grający na PC).
Pierdolenie o tym, że "to da się zrobic tylko na PS3/xbox360" można spokojnie włożyć między bajki - chodzi tylko i wyłącznie o kasę jaką wprost lub różnymi układzikami wyciąga się od producenta konsoli.
Tyle, że niewiele można z tym zrobić.
Można albo czekać aż coś wyjdzie na PC (którego ma każdy), olać dany tytuł, kupić obie konsole albo wreszcie podniecać się tym, że gra X wyszła tylko na ten mój wychuchany kawałek elektroniki z bajeranckim logiem na wierzchu (nie bedę pokazywał palcem ale jak się odwinę i walnę w ten rudy pysk... :) ).

Mark24 napisał(a):
Co EoJ - widziałem booster packi na ebay-u, widziałem w game.co.uk - do tego w ładnej promocji - 2-3F za boosterka. W polsce na allegro to sprzedaje katanka - sprowadza chyba z jakichś chin całymi paczkami ;) Więc jak masz problemy z kupnem jakiegoś pack-a to uderzaj bezpośrednio do niego.

Mark - nie wiesz co piszesz.
Wejdz na game.co.uk, wpisz eye of judgement i pokaż mi JEDNĄ pozycję (z 14) która nie ma adnotacji "out of stock".
Bedę wdzieczny za 1 linka do miejsca gdzie sprzedają booster packi set 3.
Jak dotąd sprawdziłem ebay, play-asia, amazon, game.co.uk i 2 polecane sklepy w australii i wszędzie jest out of print - out of stock.
W 3 sklepach były podobno "na zamówienie" (w jednym nawet "na magazynie") ale po 1-2 dniach dostałem maila z informacją, że jednak ich nie ma i nie wiadomo czy wogóle będą bo producent/dystrybutor odmawia przyjęcia jakichkolwiek zamówień na to.
IMO lecą sobie z tym w chują i tyle. Może dlatego EoJ na allegro kupisz już za 100-150 PLN.

PostNapisane: 29 gru 2009, 17:12 
EoJ wychodzi wiosna na PSP. Karty beda do kupienia tylko w formie elektronicznej, bedzie normalny single z jakas tam fabula. Zapowiada sie naprawde wysmienicie, to moze byc gra dla ktorej zrezygnuje z piracenia na PSP :]

PostNapisane: 29 gru 2009, 17:13 
Karol66 - z tym że konsola jest tyle warta ile gry na nią, a konkretnie exclusivy, bo to one decydyją o tym co wybiera Zenek stojąc w sklepie.
Imho teraz z ekonomicznego punktu widzenia sytuacja jest idealna - 3 dużych graczy rywalizuje ze sobą - środki ani nie są za bardzo rozproszone na walkę pomiędzy sobą, ani nie ma monopolu na żadnym polu.

No akutalnie boosterów nie ma - widocznie to co widziałem pół roku temu to była ostatnia wyprzedaż w game.co.uk - pozbywali się tego towaru.
Sony rzeczywiście mogłoby odświeżyć temat bo gra jest/była rewolucyjna - a ostatnio PS3 zyskało sporo nowych posiadaczy.

gostek z ebay-a ma 3 sztuki booster 3:
http://cgi.ebay.co.uk/The-EYE-Of-JUDGEM ... 2172wt_939

PostNapisane: 29 gru 2009, 18:13 
Karol a mnie wkurwilo, ze musialem zaplacic za dlc na x360, a na pc dostali to (o ile nie wiecej) i ladniej ;p
wez wydrukuj te karty i sprawdz czy dzialaja.
jak tak to tez kupie eoj, tym bardziej, ze kamerka sie bardzo przyda w 2010 ;p

PostNapisane: 29 gru 2009, 19:27 
Tez was EoJ kusi? :) Orientujecie sie czy w ogole ludzie w to jeszcze graja?

PostNapisane: 29 gru 2009, 20:34 
exclusivy...staja sie pomalu reliktem poprzedniej epoki , pamietam jak kupilem sobie FF8 na PC tylko dlatego ze byly tam filtrowane tekstury
zrobilem straszna bzdure bo fun mialem 100 razy wiekszy na konsoli, mimo ze pikseloza drapala w oczy , teraz roznice nie sa takie duze , no chyba ze ma sie rig ktory gasi swiatla w calym miescie kiedy jest uruchamiany:)

ps: karol brakowalo mi twoich famous lines :wink: , swego czasu sypales nimi jak z rekawa kiedy grales w L2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2939 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 147  Następna strona