Cytuj:
Jak z craftingiem ? Opanowałeś proces refiningu ?
Masakra. Przed ostatnim patchem sie gubilem ale to co jest teraz, ciezko wogole ogarnac.
Teraz crafting wyglada tak, jak mial wygladac w zalozeniu (nie czytalem forum przed wydaniem gry ale chyba dobrze mowie Joshe?).
Chcialem sie skupic na kamieniu i zrobieniu czegokolwiek, co nadawaloby sie na ostrze/glownie(?) do mace. Kiedy juz polapalem sie, ze do przerobienia najzwyklejszego kamienia - granum pile - potrzebny jest skill extraction (a nie refining jak myslalem wczesniej) oraz jakies narzedzie (w tym przypadku grinder) zaczalem sie tym bawic. W sumie nakopalismy juz z 30 000 granum pile a skill podrosl do niecalych 20 punktow. Oczywiscie w czasie ekstraktowania nie rosnie tylko glowna umiejetnosc ale i pokrewne, np. wiedzowe.
Z tego wszystkiego wyszlo mi niewiele blood ore oraz amarantum, ktore moga byc przerabiane dalej. Chce sie za to wziasc na kolejnym etapie ale najpierw musze zwiekszyc extraction i nakopac wiecej granum pile.
To jest dopiero pierwszy etap. Potem bede musial przerobic to co wychodzi z granum pile (czyli blood ore) na pig iron przy uzyciu np. catalyst coala.
Da mi to pig iron ale do stali jeszcze daleko...
Dojscie do aktualnego etapu zajelo mi jakies scisle 6 godzin. Nie liczacz czasu zanim wszystko ogarnalem, biegania tam i spworotem itd.
Dlatego wlasnie ludzie bez gildii badz wiekszej ilosci znajomych graczy maja akutalnie przesrane.
Lamoon strona ktora podales jest chyba aktualne najlepsza.
Tutaj macie np. narzedzia -
http://mortalwiki.org/wiki/WorkbenchSkille juz ktos wklejal ale warto je przegladnac w kontekscie pomyslu na postac, majac na uwadze skillcap -
http://mortalwiki.org/wiki/Skills---
Cytuj:
ps. byłeś w tej jungli dodanej ostatnio ? Jak wrażenia dźwiękowe, bo ponoć zajebiście to wyszło.
Nie wypuszczalem sie jeszcze poza Toxai
. Licze ze w nastepnym patchu dodadza AI (bez wipe), dlatego skupiam sie calkowicie na craftingu a w przerwach trenuje skill do broni.
Tak wogole do wczoraj skonczyly mi sie punkty skilli i mam problem. Postac nie jest ekspertem w zadnej z dziedzin i juz koniec? Mam sporo movementu i combat movementu, wymaksowany mining, nieco woodcutingu, troche extraction (i powiazanych) oraz skill od mace'ow. To wszystko... Chyba te magicznie 800 punktow bedzie musialo zostac zwiekszone. Tak czy tak, chocby podniesli to do 1600, to i tak bedzi za malo, zeby zrobic majstra w 2-3 dzedzinach. Moze to i dobrze.
Cytuj:
a jak sie ma sprawa z domkami? czy zbudowanie wlasnego to duzo kasy/matsow? i mozna je stawiac w dowolnym miejscu na mapie?
Jesli sie nie myle to po ostatnim patchu nikt jeszcze nie postawil domu, jest za ciezko i za malo czasu minelo. Domy ostatnio mozna bylo stawiac na spotach ale maja to zmienic. Czy duzo materialu trzeba nie mam pojecia. W kazdym razie osady wygladaly fajnie, jak male miasta. Szczegolnie ta kolo Fabernum - kilkanascie domow wzdloz rzeki.