ja mam cały czas DS-a w folii. Nawet nie mam czasu rozpakować.
Oho, następny exclusive dostał datę w europie - 12 marca wychodzi Last Rebellion:
http://news.vgchartz.com/news.php?id=6631
Szczerze mówiąc grafika jest tragiczna, przypomina mi Doom 2
i okładeczka yakuzy 3:
grał ktoś w to? Grę na pewno kupię (dla samej okładki) ale chciałbym wiedzieć, czy to w ogóle jest grywalne?
btw. tak właśnie wczoraj się zastanawiałem dlaczego Infamous mnie wciągnął, bo generalnie za sandboxami nie przepadam. I chyba główną zaletą jest główny wątek tej gry który tak naprawdę stanowi z 70% całości, a kilka misji pobocznych tak nie wkur$%a jak w GTA, Far Cry 2 czy Prototype.
Stopień trudności za to zaczyna mnie deczko niepokoić - coraz więcej misji kończę za n-tym razem. Obrona posterunku policyjnego i checkpoint z dwoma "Golemami" powtarzałem z ~50 razy (pad kilka razy groźnie zatrzeszczał..). Walkę na wysokiej wieży (2 wyspa) powtarzałem ze 20 razy. Podobnie boss podczas przejścia na 3 wyspą - z 10 razy a i to sukces tylko dlatego że wpadłem na cheata (mozna się złapać krawędzi mostu i naparzać stamtąd w miarę bezpiecznie).. Jak będzie jeszcze gorzej to nie dam rady skończyć tej gry na hardzie...
Troszkę mnie irytuje sterowanie - jeżeli
za wcześnie (np. chcę uruchomić tarczę a nie puszczę celowania) wcisnę któryś spust (tarcza, celowanie) to po prostu postać nie reaguje i najczęściej dostaję serię po której ledwo dycham...