Mendol napisał(a):
dlugo sie te levele robi? po ktorej stronie Karol gracie?
Tych leveli się nie robi - wyskakuja przy okazji uczenia się gry.
Zrobienie specjalizacji w jednym drzewku (typu assault, snajper etc) + skile apteczki i resowania (IMO - pierwsze do wzięcia) to jakieś 20 lev czyli ok 7-9k PD (nie pamiętam dokładnie).
Z jednej gry wyciągasz od 100 do 500 więc sobie policz ile to Ci zajmie.
Co do samej gry to zależy jaki rodzaj jej wybierzesz - wtedy są różne limity czasowe (od 15 min przy sabotage do pół godziny przy dominacji).
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie żeby gra sie skończyła po 2-5 min jak zgrany team zrobi wszystkie objectives.
A co do mnie to ja jestem
Raven i to ma bardzo głebokie taktyczne uzasadnienie - Scorp tam zrobił postać i upiera się żeby nimi grać z powodów "roleplaying" (to europejska korporacja)
Goście mają generalnie chujową sytuację w sabotage i dominacji ale ownują w zdobywaniu (to jest ta gra 64 Vs 64).
Mark24 napisał(a):
balans jest tak chujowo zrobiony czy to przypadek - z moich prywatnych odczuć wygląda to tak: Raven < Valor < Sver.
grając Valorem wygrywamy 90% meczy z Raven i przegrywamy 90% meczy z Sver (w sumie to nie pamiętam by byśmy wygrali).
Sver mają genialną mapkę od sabotage (bardzo łatwą do obrony) ale juz np. na zdobywaniu jest im ciężej.
Inna sprawa że najczęściej jak spotykasz gościa z pre-order pancerzem to jest on ze Sver a to spory dopał dla ludzi grających "uderzeniowo" (ten pancerz jest lepszy niż normalny ciężki kompozyt, nie ma penalty do szybkości poruszania się i ma ponoć jakieś resisty na gaz... i kosztuje 800cc a nie 1000cc jak zwykły heavy armor - wbrew pozorom sama różnica w cenie to spory bonus).
Mark24 napisał(a):
Co to są te directives? Włączyłem to raz i rzuciło mnie na mapkę 64-osobową do tego ze Sver więc oczywiście w pizdę, że halo, pod koniec gry z drużyny zostały 3 osoby...
Przeczytaj opis - wrzuca Cie tam, gdzie jesteś najbardziej potrzebny.
Może Cie wrzucić jako "uzupełnienie" do trwającej gry ale najczęściej daje do nowej gry dominacji albo zdobywania.