Yog-Sothoth napisał(a):
No tak rzeczywiście, najwidoczniej dla ciebie wymiana poglądów sprawdza się dopóki wszyscy zgadzają się z twoim zdaniem, iście genialne. Czy moim błędem była wypowiedź która punktowała głupoty, które wypisałeś?
Nie rozumiem o co Ci chodzi. To nie były głupoty, tylko fakty dlaczego wybrałem Nikona. Jest mercedesem wsród aparatów i porównywanie go z Pentaxem to grzech.
Buka napisał(a):
Sobtainer napisał(a):
Oczywiście, 18-55VR, gdzie VR oznacza silnik wbudowany w obiektywnie do automatycznego ustawiania ostrości. Do każdej lustrzanki Nikona, masz ogrom obiektywów Nikkor, to jest Nikon 2.
Skoro juz tak na wszystkich szczekasz Sob, to wypadaloby wytlumaczyc skad taka niewiedza/ignorancja w temacie obiektywow marki, ktorej jak dobrze zrozumialem, jestes wielbicielem i znawca.
Tego również nie rozumiem. Napisałem Nikon 2 żeby Mendol mógł to skumać z Nikonem i ich obiektywami o nazwie Nikkor.
tomugeen napisał(a):
sobtainer napisał(a):
kupiłem X więc X jest najlepszy - kup X
Ale to samo bylo z karta dzwiekowa, myszka, klawiatura, lcd i kazda inna popierdolka. W skrajnych przypadkach dochodzi do harassowania zdjeciami sprzetu na PM.
Dodatkowo nie doczekacie sie reakcji na argumenty innej niz proba podejscia do tematu z innej strony (bo marketing lawl).
Tomugeen, u Ciebie natomiast zauważyłem, że potrafisz tylko i wyłacznie wpaść do tematu i dowalić bezsensowne zdanie jak wyżej. 90% Twoich postów sa przeze mnie ignorowane, bo nie wnoszą kompletnie nic nigdy. Harasowanie zdjęciami na PM? proszę Cię, jedyny oficjalny PM ode mnie był do Konradora w sprawie karty dźwiękowej, więc trochę failnąłeś. Nie kąsasz tematu to dziub na kłódkę.
Poleciliście Mendolowi Pentaxa, ok nie płaczę z tego powodu, ja mu doradzałem po prostu nikona bo jest kurewsko dobrą firmą i tyle. Forum Nikona jest bardzo rozwiniętę, wszelakie serwisy które uczą fotografowania są oparte o ich sprzęt, dlatego sądziłem że to będzie idealnie dobry wybór - i dalej sądzę.
A co do tematu. Mendol, oby Ci się sprawował aparacik i życzę Ci udanych z piękną głębią ostrości zdjęć.