Nokiu$ napisał(a):
Nowy Targ jest zajebisty. Choć miasto nie ma zbyt wielu atrakcji, to jego położenie + okolica jest po prostu świetna. Zakopane - 20 min jazdy samochodem, a do najbliższego stoku mam może kilometr. Kraków - 45 min, najbliższe jezioro/rzeczkę (nawet całkiem czyste, można pożeglować, połowić etc ) - 15 min, do lasu ew na bacówkę to jest rzut beretem. Sam mieszkam prawie w centrum, do rynku mam może 2 min, w domu prywatnym, z niemałym ogrodem i miłymi sąsiadami, więc grillować można do woli. Do tego dochodzi nomen omen widok na Tatry.
Żyć nie umierać.
No i warto wspomnieć, że Adriatyk jest w sumie blisko. Trochu dalej niż Bałtyk. Rijeka 903 km, Gdynia 706 nic tylko wsiąść w samochód i jechać.
Dlatego gdybyście mieli wybór zamieszkania gdzieś w południowej Polsce, to polecam Nowy Targ. ; ))
W Nowym Targu byłem chyba ze 2 razy, Pieniny, spływ dunajcem, itp, fajna sprawa, ale nie chciałbym tam mieszkać. Niby Nowy Targ to nie wieś, ale niestety wieśniaków i pół wieśniaków tam pełno. Polskie Góry byłyby najlepszym dla mnie miejscem do zamieszkania, gdyby nie tubylcy...
Z drugiej strony, gdybym tam mieszkał dłużej, sam bym się nim stał