Sobtainer napisał(a):
Automine - akurat nie dociera do mnie, że to casual tryb. To był jeden z wiekszych problemow w sc1. Zauwaz, ze teraz kazda rasa ma boosta jednostek, co za tym idzie jest ich duzo i szybko, a co za tym idzie automine jest czyms co pomaga w wydobyciu w czasie stawiania nowego expa.
Pomaga i to bardzo, więc jest to uproszczenie względem mechaniki SC, nie musi to do ciebie docierać ale prawdą jest, że macro jest w tej chwili o wiele łatwiejsze niż poprzednio.
Sobtainer napisał(a):
MBS - masz na mysli protossa?
I jeszcze Zerga oraz Terrana.
Sobtainer napisał(a):
SmartCasting? - Razoth mowisz teraz powaznie?
http://www.starcraft2.net.pl/portal/sc2 ... sting.htmlJak zrobisz takie cos i mi pokazesz, to Ci przyznam racje tylko koreaniec jest w stanie takie cos zrobic w tak szybkim i krotkim czasie.
Czyli wg ciebie ta jedna zagrywka, gdzie Protoss i tak miał przeważającą armię a Zerg problemy z myśleniem dowodzą że Smart Casting nie jest uproszczeniem? Żeby rzucać teraz Psi Storm wystarczy zaznaczyć wszystkie jednostki i naciskać jeden klawisz na klawiaturze + wskazywać to myszką. ŻADNE wyzwanie względem tego co było w części pierwszej.
Sobtainer napisał(a):
Na razie to te 3 zmiany kompletnie do mnie nie docieraja jezeli chodzi o dyskusje o casual gamingu w sc2.
Do ciebie ogólnie jakoś mało dociera w tym temacie, więc nie ma problemu tutaj.
Sobtainer napisał(a):
Co do kampani podzielonej na 3 czesci. Stary, dzisiaj kazdy chce zarobic. Jak Ci sie nie podoba to nie kupuj z fochem, mnie to osobiscie nie interesuje. I tak 90% ludzi kupi, Ty pewno tez bo wszyscy dookola Ciebie beda grac.
Jest różnica między zarobić, a wydusić. I tak, już napisałem że kupię i pod jakim warunkiem, nie musisz się powtarzać.
Sobtainer napisał(a):
I jeszcze połowa z nich gra pewno w 1024 na medium i płaczę, że grafika chujowa jest. O ile w ogóle widzieli tą grę oprócz YT, a na YT pewno 720 odpalają bo w 1080 im zamula grafika. No coz.
Tej wypowiedzi nie komentuję bo jest żałosna. Na ultra grafika nie dość, że jest dla mnie słaba to jeszcze cholernie nieczytelna, więc wolę grać na medium i narzekać tylko na to że jest słaba.