omagad napisał(a):
Ktos juz gra w retail APB? bo chyba juz po premierze, jakies wrazenia? warto?
Gram w retaila już ok. 10h. Generalnie wrażenia są pozytywne, chociaż zastanawia mnie, co ta gra będzie miała dalej do zaoferowania.
Na razie to takie GTA IV bez singla, ze świetną kreacją postaci i miastem wielkości chyba nawet nie jednej całej wyspy z GTA IV. Przypomina mi to też trochę City of Heroes/Villains, z tym całym systemem zadań. Mamy kontakt, który zleca nam misje - tyle że w jej trakcie gra dynamicznie przydziela nam przeciwników z przeciwnej frakcji (czyli innych graczy). Poszczególne dystrykty są instancjonowane, dla maks chyba 100 graczy (te w których mozna walczyc, a jest ich zawrotna liczba - 2). Niemniej póki co zdarzylo mi się wziąc udział w party które liczyło max5-6 graczy na kolejnych 5-6. Zazwyczaj - 2-3 osoby na 2-3. - Jak by nie spojrzeć to nawet nie jest tyle, co w GTA IV- gdzie gra maks. 16 graczy, a multi w GTA mimo wszystko zdaje się oferować znacznie więcej, a przy tym w znacznie lepszej grafice. W APB graficznie jest całkiem przeciętnie, na maks detalach szału nie ma. No ale to mniej istotne.
Klimat jest cąłkiem sympatyczny, akcja o wiele szybsza niż w GTA i ogolnie gra sie miło, ciekawi mnie, jak dalej sie to rozwinie.
Póki co, można spróbowac na wsłasna odpowiedzialność, ale nie należy spodziewać się czegoś wielkiego.
Myślę też, że to taki test EA z MMO i sybskrypcjami. Tak, jak to miało miejsce w Hellgate London.