Sobtainer napisał(a):
Ale g9 miażdży deathaddera.
Ciekawe czym, bo na bank nie optyka (nie mam na mysli ilosci dpi bo kazdy wie ze to mniej wiecej tak jak z iloscia pikseli w aparatach cyfrowych). Reszta poza optyka to rzecz gustu wiec mozesz powiedziec ewentualnie, ze bardziej ci lezy.
Mialem obie (zeby nie bylo, ze nei wiem o czym pisze). Deathadder za duza i niesymetryczna (preferuje symetryczne) a G9 pomimo tego ze gram glownie palcami opierajac nadgarstek na podkladce nie podszedl mi z uwagi na nakladki: mniejsza ma gowniana teksture, ktora sprawia, ze uchwyt jest strasznie niepewny jak ci sie delikatnie spoca dlonie, a wieksza pomimo dobrej tekstury ma dla mnie za wysoki tyl ktory wciska mi sie w wnetrze dloni przy cofaniu myszki (musze odrywac nadgarstek od podkladki). Nie zmienia to faktu ze optycznie Deathadder jest lepszy a G9 moze sobie zmiazdzyc co najwyzej Copperheada.
W tej chwili uzywam Lachesis ale na dniach wracam do Diamondback 3G bo jest nizsza, mniejsza, nie ma tak twardego kliku jak Lachesis a i optyka pomimo tego ze starsza moim zdaniem lepsza i mniej zawodna (Lachesis lubi glupiec od czasu do czasu).
Jak sobie przypomne adres stronki gamingowej, ktora robi bardzo rzetelne testy myszek to zarzuce linkiem. MX518 jest tam najwyzej notowana myszka ze stajni Logitecha, Deathadder jest troche wyzej (testy optyki).