Aldatha napisał(a):
skonczy sie dzien dziecka jak chinole zaczna wydobywac mineraly from space..
No jak wymyślą inny sposob latania po kosmosie niz wystrzeliwywanie rakiet to pewnie tak. Technologia rakietowa jest strasznie prymitywna (relikt z lat 60), moze i w tedy nadawała sie do tego zeby wynieść troche małych pojazdów na orbite, czy tam na księżyc(dobra przynaje ze mam male watpliwosci czy tam ktos dolecial w sumie ;p).
Cytuj:
Różnica 200 letnia między cywilizacjami to jest ogrmony skok, a jeżeli nas odwiedzą to możliwe że beda przed nami o tys. lat. Będziemy zdani na łaske i niełaske ,ale to nie jest istotne bo nie możemy na to wpłynąć.
E nie wiem czy ogromny skok. Moze to oceniać tylko po jednej cywlizacji jaka znamy. Wystarczy spojrzeć na historie zeby zauwazyc , ze czasami 400 lat to zaden skok (sredniowiecze) z takich czy innych powodow. Moze sie okazac ze za 200 lat cofniemy sie w rozwoju, nastapi minimalny rozwoj, albo ktos pojdzie po rozum do glowy i nastapi gwaltowny skok. osobiscie jestem sceptyczny, patrzac na to co sie dzieje aktualnie.
Cytuj:
Różnica 200 letnia między cywilizacjami to jest ogrmony skok, a jeżeli nas odwiedzą to możliwe że beda przed nami o tys. lat. Będziemy zdani na łaske i niełaske ,ale to nie jest istotne bo nie możemy na to wpłynąć.
No instynk przetrwania ktory pozowlil nam przezy 400k lat, teraz moze nas zgubic w ciagu 200 lat ;p.