Heh pogrzebalem w opcjach i fpsy sie naprawily. Najlepsze jest to ze nawet nei wiem co wylaczylem bo grzebalem tez w Oblivion.ini.
Ale gra jest grywalna w miastach i wyglada dalej przepieknie.
Z tym Dark Forest to znany bug - jest o tym chyba nawet w readme. Na forum oferuja miejsce w creditsach dla osoby ktora wymysli jak to naprawic bo tworcy nie maja pomyslow juz.
Na slideshow przy spellach pomaga wylaczenie DistantLand na czas pobytu w tej lokacji.
BTW. Question:
Znalazlem kamyk, ktory enchantowal item na +1DMG od ognia (jakis Impure Rubin). Spoko, zenchantowalem sobie sam (da sie o dziwo nie tak jak w oblku vanilla), dalem cool nazwe, etc... Wlaze do Mages Cave w Erothim a tu guard dopiedala sie o Crime, zabiera tylko ten zenchantowany mieczyk i kaze palcic 3 golda kary.
Cos ominalem? Samowolne enchantowanie jest nielegalne czy co? Inni guardzi mieczem sie nie interesowali i nie byl on kradziony tylko normalny Iron Longsword od kowala.
Pytanko numer 2 - mam pare drozszych kradzionych rzeczy z zamku z Stonefield - gdzie to moge sprzedac? Zaden kupiec nie widzi dziabanych towarow jak na razie.
Plus moze jakies hinty na kase na poczatku? Mam lvl 5 i 200 golda.
Chcialem poexplorowac ale jak weszlem do pierwszej lepszej groty to mnie 3 hitami troll wbil w ziemie.
Co najlepiej robic? Krasc? Szukac latwiejszej jaskini? Bounty questy?