mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10421 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 522  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: 21 wrz 2010, 02:43 

Ja mam wszędzie elegancki FPS z jednym wyjątkiem - pierdolony Dark Forest. Nie wiem czemu, normalnie tam biegam to FPS jest jeszcze w miarę, ale jak rzucę jakiegoś firebala to 3-4 klatki na sekundę dopóki czar jest w ruchu.

Co do miast to nie wiem, u mnie czasami zwalnia ale tylko żeby doładować dany obszar, jak załaduje to już jest spoko. Zwiedziłem już większość mapy i tylko właśnie ten Dark Forest sprawiał problemy.

Edit: ale fakt faktem, w miastach - Stonefield Castle/Erothim gra działa trochę wolniej ale ciągle płynnie.

**

PostNapisane: 21 wrz 2010, 09:23 

Heh pogrzebalem w opcjach i fpsy sie naprawily. Najlepsze jest to ze nawet nei wiem co wylaczylem bo grzebalem tez w Oblivion.ini. :) Ale gra jest grywalna w miastach i wyglada dalej przepieknie.

Z tym Dark Forest to znany bug - jest o tym chyba nawet w readme. Na forum oferuja miejsce w creditsach dla osoby ktora wymysli jak to naprawic bo tworcy nie maja pomyslow juz. :)
Na slideshow przy spellach pomaga wylaczenie DistantLand na czas pobytu w tej lokacji.

BTW. Question:

Znalazlem kamyk, ktory enchantowal item na +1DMG od ognia (jakis Impure Rubin). Spoko, zenchantowalem sobie sam (da sie o dziwo nie tak jak w oblku vanilla), dalem cool nazwe, etc... Wlaze do Mages Cave w Erothim a tu guard dopiedala sie o Crime, zabiera tylko ten zenchantowany mieczyk i kaze palcic 3 golda kary. :)
Cos ominalem? Samowolne enchantowanie jest nielegalne czy co? Inni guardzi mieczem sie nie interesowali i nie byl on kradziony tylko normalny Iron Longsword od kowala. :)

Pytanko numer 2 - mam pare drozszych kradzionych rzeczy z zamku z Stonefield - gdzie to moge sprzedac? Zaden kupiec nie widzi dziabanych towarow jak na razie.

Plus moze jakies hinty na kase na poczatku? Mam lvl 5 i 200 golda. :) Chcialem poexplorowac ale jak weszlem do pierwszej lepszej groty to mnie 3 hitami troll wbil w ziemie. :) Co najlepiej robic? Krasc? Szukac latwiejszej jaskini? Bounty questy?

*

PostNapisane: 21 wrz 2010, 09:36 

Hm, w tym modzie dalej jest skalowanie mobkow do twojego lvla?

PostNapisane: 21 wrz 2010, 10:17 

Nie, świat jest podzielony na zony z mobami o różnym lewelu jak nie przymierzając w MMO.

PostNapisane: 21 wrz 2010, 10:19 

A ja bym chetnie zagral w odswiezona wersje Bloodmoon'a na silniku Obliviona... :<

**

PostNapisane: 21 wrz 2010, 10:25 

Razoth napisał(a):
Ja mam wszędzie elegancki FPS z jednym wyjątkiem - pierdolony Dark Forest. Nie wiem czemu, normalnie tam biegam to FPS jest jeszcze w miarę, ale jak rzucę jakiegoś firebala to 3-4 klatki na sekundę dopóki czar jest w ruchu.

Co do miast to nie wiem, u mnie czasami zwalnia ale tylko żeby doładować dany obszar, jak załaduje to już jest spoko. Zwiedziłem już większość mapy i tylko właśnie ten Dark Forest sprawiał problemy.

Edit: ale fakt faktem, w miastach - Stonefield Castle/Erothim gra działa trochę wolniej ale ciągle płynnie.

Jedyne sposób aby naprawi fpsy w Dark Forest to wyłączyć distand Land.

Kabraxis:

Eksploracja - Warto pokręcić się w okolicach Giliad i Tirin Abbey. Stonefield to już wyższy lvl. Robić questy z Sanctum i ładnie lvl wpadnie. Dla kasy warto robić wanted bo o kasę trudno a nauka też kosztuje.

**

PostNapisane: 21 wrz 2010, 11:20 

jutro wieczorem na steamie druga czesc alien breed.

PostNapisane: 21 wrz 2010, 11:27 

Kabraxis napisał(a):

Znalazlem kamyk, ktory enchantowal item na +1DMG od ognia (jakis Impure Rubin). Spoko, zenchantowalem sobie sam (da sie o dziwo nie tak jak w oblku vanilla), dalem cool nazwe, etc... Wlaze do Mages Cave w Erothim a tu guard dopiedala sie o Crime, zabiera tylko ten zenchantowany mieczyk i kaze palcic 3 golda kary. :)
Cos ominalem? Samowolne enchantowanie jest nielegalne czy co? Inni guardzi mieczem sie nie interesowali i nie byl on kradziony tylko normalny Iron Longsword od kowala. :)

Widocznie popełniłeś wcześniej jakieś przestępstwo/wykroczenie ;) i zostałeś zauważony, dlatego guard się do ciebie przypierdolił i zabrał kradziony stuff.

Kabraxis napisał(a):
Pytanko numer 2 - mam pare drozszych kradzionych rzeczy z zamku z Stonefield - gdzie to moge sprzedac? Zaden kupiec nie widzi dziabanych towarow jak na razie.

Nie można sprzedawać kradzionych rzeczy, przynajmniej ja nie natrafiłem na kupca który by takie brał.

Kabraxis napisał(a):
Plus moze jakies hinty na kase na poczatku? Mam lvl 5 i 200 golda. :) Chcialem poexplorowac ale jak weszlem do pierwszej lepszej groty to mnie 3 hitami troll wbil w ziemie. :) Co najlepiej robic? Krasc? Szukac latwiejszej jaskini? Bounty questy?

Zwiedzać ruiny w strefie przeznaczonej dla twojego levela, bounty i mój główny cash maker - alchemia. Alchemia była zawsze najbardziej intratnym zajęciem w grach Bethesdy - jest i tutaj. Potiony regenerujące punkty życia / kondycji i na sell. Starczy na początek - podczas moich pierwszych godzin też miałem problem z hajsem, w sumie to mam i teraz - ciągle chcę kupić dom w Erothim ale mi kuźwa zawsze odrobinę brakuje do tych 10k.

**

PostNapisane: 21 wrz 2010, 11:36 

No nic dziwnego, że brakuje skoro później trening kosztuje potem blisko 1k :F.... Ja obecnie zdobyłem jakiś papier, który upoważnia mnie do 5% zysku ze sprzedaży piwa :F. Ciekawe jaki pieniądz z tego będzie. Teraz się muszę poszwędzać w poszukiwaniu miecza 1h i reszty itemsów do mojego setu "prophet" albo może jakiś inny znajdę ciekawy.

PostNapisane: 21 wrz 2010, 22:39 

Własnie skończyłem wątek główny Nehrima i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony.

Historia oryginalna jak na obecne realia, ale sposób w jaki została opowiedziana - no to po prostu czapki z głów. Z edytora wydanego przez Bethesdę zostały wyciśnięte ostatnie soki, wszystko było tak jak być powinno i na prawdę - tchnięto nowe życie w Obliviona. Mówiąc szczerze i bez zbędnych złośliwości to właśnie kampania którą stworzyła Bethesda wygląda jak taki fanowski mod zrobiony na szybko jeżeli porównać ją do Nehrima. :)

Jeżeli ktoś chce sandboxa - ok, lepiej skorzystać z miliona modów rozszerzających oryginalnego obka i męczyć się żeby to wszystko razem działało.

Natomiast jeżeli ktoś chce mniejszej (ale wcale nie małej!) swobody natomiast maksymalnie dopracowanego i przemyślanego contentu to Nehrim jest jak znalazł. Jest to najlepszy mod do gry w jaki kiedykolwiek grałem i warty każdej spędzonej nad nim chwili - 45 godzin zajebistej rozrywki.

Mógłbym napisać, że gdyby tym panom dać budżet średnio kosztownej gierki (na obecne czasy) i swobodę tworzenia to stworzyliby coś zajebistego. Prawda jest jednak taka, że panowie nie dostali złamanego grosza a i tak stworzyli dzieło które zjada na śniadanie większość cRPG (jeśli nie wszystkie, ale tego nie chcę mówić bo we wszystkie nie grałem) które wyszły ostatnio.

Strach pomyśleć co odstawią jak położą swoje łapska na edytorze nowego Elder Scroll's który mam nadzieję, że kiedyś wyjdzie.

**

PostNapisane: 22 wrz 2010, 01:38 

http://www.youtube.com/watch?v=IyH-51KrJdk

PostNapisane: 22 wrz 2010, 01:50 

Gokulo napisał(a):

Po raz pierwszy w życiu oglądając filmik z gameplayu jakiejś gry przeszły mnie ciarki.

Teraz już jestem spokojny o nowego Bioshocka. Gra rozpierdoli na łopatki jeszcze mocniej niż jedynka.

PostNapisane: 22 wrz 2010, 07:42 

Razoth napisał(a):
Gokulo napisał(a):

Po raz pierwszy w życiu oglądając filmik z gameplayu jakiejś gry przeszły mnie ciarki.

Teraz już jestem spokojny o nowego Bioshocka. Gra rozpierdoli na łopatki jeszcze mocniej niż jedynka.

Wyglada fajnie. Szkoda tylko ze ja tak fanatycznie niecierpie FPS i gier FPP ;/.

PostNapisane: 22 wrz 2010, 10:44 

Darksiders (c) THQ

Features:

* Apocalyptic power of War: Unleash the wrath of War, combining brutal attacks and supernatural abilities to decimate all who stand in your way.
* Extreme arsenal: Wield a devastating arsenal of angelic, demonic, and Earthly weapons, and blaze a trail of destruction atop Ruin, War’s fiery phantom steed.
* Epic quest: Battle across the wastelands and demon-infested dungeons of the decimated Earth in your quest for vengeance and redemption.
* Character progression: Uncover powerful ancient relics, upgrade your weapons, unlock new abilities, and customize your gameplay style.
* Battle Heaven and Hell: Battle against all who stand in your way—from war-weary angelic forces to Hell’s hideous demon hordes.

grał ktoś ? 14GB gierka, jakieś nawalanie się demonami czy coś. fajne ?

PostNapisane: 22 wrz 2010, 10:46 

Siekanka z konsoli ala Bayonetta.

*

PostNapisane: 22 wrz 2010, 10:48 

Nie a'la Bayonetta. Bardziej jak Zelda jeśli chodzi o sposób eksploracji (nawet to samo zwężenie ekranu przy targetowaniu jest). Na slashera jak GoW/Bayo/DMC się lepiej nie nastawiać, bo combosów tam jest jak na lekarstwo. Grałem trochę w demo na PS3 i szału ani tragedii nie ma.

PostNapisane: 22 wrz 2010, 11:01 

Deshroom napisał(a):
Darksiders (c) THQ

Features:

* Apocalyptic power of War: Unleash the wrath of War, combining brutal attacks and supernatural abilities to decimate all who stand in your way.
* Extreme arsenal: Wield a devastating arsenal of angelic, demonic, and Earthly weapons, and blaze a trail of destruction atop Ruin, War’s fiery phantom steed.
* Epic quest: Battle across the wastelands and demon-infested dungeons of the decimated Earth in your quest for vengeance and redemption.
* Character progression: Uncover powerful ancient relics, upgrade your weapons, unlock new abilities, and customize your gameplay style.
* Battle Heaven and Hell: Battle against all who stand in your way—from war-weary angelic forces to Hell’s hideous demon hordes.

grał ktoś ? 14GB gierka, jakieś nawalanie się demonami czy coś. fajne ?

Gralem w to na x360+tv. Mnie sie podobalo, fajny klimat. Na PC chyba jednak bym nie ruszyl.

PostNapisane: 22 wrz 2010, 11:09 

Cytuj:
Na PC chyba jednak bym nie ruszyl.

Dlatego własnie się dziwię że odważyli się na pcty wydać.
Przecież to będzie piracone na potęgę, a sprzedadzą tylko znikomy procent.

To nie jest gra dla Pecetowców.

PostNapisane: 22 wrz 2010, 12:28 

roball napisał(a):
Gokulo napisał(a):

jawdrop. chce to juz. lol..

Taaa, holy shit, wyglada to oblednie :)

PostNapisane: 22 wrz 2010, 13:09 

Gokulo napisał(a):

Niiiice.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10421 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 522  Następna strona