Raggnarok wiesz ja tam nie wiem ile generalnie trzeba by było na takiej zasadzie odwołać ministrów na przestrzeni ostatnich kilku lat.Żadna partia tego nie robiła to dlaczego oni mają to robić?
Chaos ? Jaki chaos ? Zwyczajna norma.Ot tylko dziennikarze porzucili na świąteczne wyjazdy furki i przesiedli się do pkp i nagle wielkie zaskoczenie i oburzenie hehe.
Administracyjnie pkp to jedna wielka porażka i to chyba wie każdy kto ma oczy i cokolwiek czytał o tym.
Druga sprawa to kasa.Pomińmy ,że jakby cały ten biznes miał być prywatny to by pewnie zniknęło 70% nierentownych połączeń.
Jak mogę sobie z poznania pośpiesznym pojechać do warszawy za 30 zł ,albo do gdańska to sorry ale o czym my gadamy? (zniżka studencka)
Póki jest tanio to mi ten syf odpowiada ;p.
Generalnie jakby nie patrzeć to brakuje kasy i woli politycznej do reformy -raz że tracą głosy ,bo kolejarze nie będą zadowoleni a dwa że zabierają dla siebie stołki.
Patrząc na poprzedników Grabka coś tam robi. Zresztą chyba jedyny w tym rządzie,bo trochę się jednak buduje niby coś pozmieniał z przepisami,ale wciąż mamy najdroższe autostrady w europie lol hehe.
Przemilczmy fakt ,że budujemy prywatne autostrady zamiast bezpłatnych państwowych.Konkurencja polityczna zresztą robiłaby tak samo.
O tam temat rzeka.