Co do performance jak ktos narzeka to wylaczcie cienie. Ja z cieniami mam 20fps a bez chwilami nawet 70.
Chyba wszytko w tej grze rzuca cien i mi shadowsy zabijaja GPU i CPU (uj wie czemu btw).
Moge z tym zyc (bez cieni) tylko problem jest taki ze niektore miejsca bez cieni wygladaja "pusto".
Musze im dac na forum topic aby wprowadzili wielostopniowa regulacje cieni jak w WoW (same postacie, sam landscape, static, dynamic, itp...) albo regulacje kazdej pierdolki osobno jak np. w LOTRO (cienie postaci, cienie budynkow, zasieg kazdego rodzaju cieni, rozdzielczosc cieni).
A przedewszytkim mozliowsc wylaczenia dynamic shadows dla drzew/otoczenia (na statyczne Dx9) - tak jak w LOTRO.
Takie cos mocno wyczerpaloby temat whinu na stosunek preformance/wyglad gry bo kazdy by sobie ustawil te cienie ktore mu mnie zrzeraja FPSow a gra dalejby wygladala fajnie.
Obecna opcja "Shadows ON/OFF" to jakas porazka. Dziwie sie ze tego nie ma bo innych opcji cuztomizacji grafiki jest od groma.
PS. Wypowiem sie tylko co do skopiowania systemu Souli do WoW'a przez Blizzard.... Are you fuckin kidding me? 90% by ragequitnelo.
Blizz dazy do jak najwiekszych uproszczen w rozwoju postaci (nie wiem zreszta czy dalej to mozna nazwac rozwojem postaci). Teraz wybierasz drzewko i zapominasz o talentach na 60lvli, potem wsadzasz gdzies 10 i finito... koniec kombinowania. Nawet POTT wywalili bo pewnie zbyt "ambitne" bylo. To co jest teraz w WoW jest mniej skomplikowane od Diablo 2 i tbh tego oczekuje klient Blizarda, nigdy czegos takiego nei wprowadza. Moze jakby to byly czasy vanilli to.... moze.