yhm chciałem odpowiedzi ,ale nie od radnego pis. Czy tam zatrudnionego w sztabie pisu blogera na etat.
Emocjonalne spekulacje? Koleś byłem całkiem spokojny jak to pisałem to ty potrzebujesz meliski . Chciałem raczej pokazać kuriozum sytuacji polityki w Polsce ,w którą stronę PO,PiS czy ktokolwiek inny by się się nie ruszył zawsze się znajdzie przez opozycje jakieś jątrzone ale.
Tusk wyszedł z pomysłem własnej konkurencyjnej wizyty ? Przecież to Putin go zaprosił to jak mieli z tego nie skorzystać. Pierwszy taki gest od x lat ze strony Rosji ?
Dlaczego Putin zaprosił Tuska,a nie Kaczyńskiego? he?
Cytuj:
Były dwie podstawy prawne do powołania wspólnej rosyjsko-polskiej komisji:
- obustronna umowa o badaniu wypadków lotniczych,
- międzynarodowa konwencja o wypadkach w lotnictwie cywilnym, zwana "chicagowksą"
Rząd Tuska nie skorzystał z żadnej i oddał całe śledztwo stronie rosyjskiej. Widzę dwie alternatywne przyczyny takiego zachowania:
- rząd Tuska jest tak niewiarygodnie niekompetentny, że nawet nie wie, jakie ma prawa,
- oddając sprawę Rosji liczyli na poprawę stosunków obustronnych.
aha.
Cytuj:
Bo podczas przetargu interesów szanowani są tylko twardzi gracze, a nie potakiwacze, którym chodzi tylko o to, aby kogoś nie drażnić. Nikt Polsce nie ustąpi, jeśli sama o to nie się nie upomina. Ani nikt nie pomoże. Kaczyński doskonale o tym wiedział, ale kłamcy i pożyteczni idioci zrobili dramę.
Znowu jakieś niedomówienia,insynuacje zamiast odpowiedź na pytanie wprost. Tak ,tak moje argumenty to propaganda.
Ja zawsze uważam ,że liczą się karty jakimi możesz grać.
W przypadku Rosji mają gaz,rope,uzbrojenie z którego jeszcze korzystamy ( wbrew pozorom ubrojenie armii to nie są f-16 i rosomaki),dostęp do świetnego rynku dla naszych towarów -przede wszystkim ,olbrzymia szansa rozwoju i zysku dla naszych rodzimych firm.
Co my możemy im zaoferować?Oprócz przytupnięcia nogą w unii i prawa weta?Mamy w ogóle jeszcze takie prawo czy to była jednorazowa okazja? Jakim jesteśmy dla nich partnerem?
Naturalnie w takim wypadku należy trzymać się hardo i z pogardą patrzeć na przeciwnika i twardo stawiać warunki.Tak ,tak..
Cytuj:
Tusk i członkowie jego rządu ostro skrytykowali raport MAK. O nich też napiszesz, że są anty-rosyjscy i drą ryja?
Co ma piernik do wiatraka ? Powiem ,że robią swoje .Czyli służby swoje ,a politycy bawią się politykę ?.Zresztą nie pisałem ,że Rosjanie są bez winy tylko że ich znaczenie w tym wszystkim jest marginalne, a jak nazwę PO to ci powiem po jakimś czasie .Jeżeli raport dostanie ten sam wąsacz ze sztabu air force co raport Casy i dalej będzie się wszystko toczyło po swojemu to nazwę ich po raz kolejny w myślach cwelami.
Cytuj:
Podsumowując twoje argumenty to powielone, propagandowe kłamstwa, zmieszane z uprzedzeniami.
Propagandowe kłamstwa zmieszane z uprzedzeniami nigga plz.
Że elektorat pisu jest w dużej części rusofobiczny? To pokazują badania.(twoim zdaniem pewnie sfałszowane na zlecenie PO czy komunistów) .
Naturalne jest ,że politycy grają pod swój elektorat.
Zresztą sami ich wyborcy tłumaczą sobie wygrana pis na wschodzie kraju tym ,że "tamci wiedzą co to znaczy ruscy".Przynajmniej wielu moich znajomych z kręgu pis między innymi radni tak mi to zgodnie tłumaczyli .