Cytuj:
A co mają przypuszczać, że wolą spać w radiowozie pod marketem niż zrobić porządek z banda wyrostków? Och wait, oni mogą dać w mordę :/
Haha tobie to się ewidentnie mózg lansuje. Nie wiem co masz z tymi policjantami śpiącymi w radiowozie. Jeżeli widzisz takich kolesi to wysyłasz anonimowy donos do komendanta z fotką z komórki najlepiej i zapewniam cię ,że już więcej takiej akcji ze strony tych kolesi nie będzie.Ew do lokalnej prasy.
Ci kolesie to z wyrostkami to niewiele mają wspólnego.
Coś ci się pojebało. Wyrostków to masz tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=8StWXXotf0w
Ci niby "kibole " to zwyczajni bandyci ,z którymi nie radzi sobie prawo.
W stanach jak nie słuchasz policjanta -nie postępujesz zgodnie z jego poleceniami - np rzuci ci komendę "połóż się na ziemie". To może zastosować wobec ciebie od razu jakąś formę siły np. chwyty ,a jak to niemożliwe paralizator ,a na końcu drabiny decyzyjnej spluwa , która od razu mu wyskakuje z kabury jak tylko czuje się zagrożony.Wiadomo ,że na pijaka spluwy nie wyciągnie etc dlatego ,że nie słucha jego poleceń. Generalnie łapa na kaburze jest cały czas.Oprócz tego wyzywa posiłki itp.Regulują to przepisy stanowe etc.
Jakby to nasze stadionowe bydło zrobiło sobie tripa do us to większość by powracała w trumnach jakby się zachowywali tak samo jak u nas,a gliniarzowi by włos z głowy nie spadł.
Osobiście bym zaczął od likwidacji patologii nazywanej kibicami którzy przyjeżdżają gościnnie autokarami ,pociągami (terroryzując normalnych podróży- sam byłem świadkiem jadąc z gdańska do poznania jak kibice z wrocka klepali ludzi po mordach ,żeby zwolnili miejsca w przedziałach ). Jak jadą autokarami to odciąga się w chuj policjantów skąd się da,żeby tych cweli eskortować i zapewnić im bezpieczeństwo.Nie mówiąc o zdemolowanych autokarach które miasto musi im podstawić pod dworzec pkp jeżeli jadą koleją.
Niestety żyjemy w kraju w którym tej pseudo kibicowskiej patologii jest całkiem sporo.
Gorzej że ten margines społeczny broni się obecnym kijowym prawem.
Prawda jest taka ,że z odpowiednimi przepisami i nakładem pieniędzy można by na stadionach bez problemu zrobić porządek.
W Krakowie jest jeszcze taki problem ,że ta patologia wyszła poza stadion. W zasadzie całe te bojówki hoolsowe to są już raczej zwyczajne zbrojne organizacje przestępcze . W przypadku Krakowa każda ma własne terytorium etc .
Ciężko coś takiego ruszyć bez dużych nakładów finansowych i odpowiednich kar.
generalnie /care .
Niech się zarzynają pedały .Byle tylko normalni ludzie nie obrywali po drodze.
Mieszkam w Poznaniu a tutaj jest całkiem spokojnie.Może w kotle na stadionie można dostać chyba jedynie po mordzie od kiboli "bo ja tutaj siedziałem wcześniej" ,ale zwyczajnie trzymam się od tych zwierząt z daleka.