yhm desh ile ty przezimowałeś w eve ?ostatni rok?
Generalnie kolego trochę mnie zaskoczyłeś , bo nie masz zielonego pojęcia o low secu i generalnie gadasz jakieś powtórzone rzeczy przez nie wiadomo kogo ,że szkoda trochę gadać.
No i o 0.0 też się trochę dziwnie wypowiadasz. Jakbyś kompletnie nie znał realiów .
Powiem ci tak low sec na chwilą oferuje raczej wszystko to co 0.0 za wyjątkiem big blobów i lagfestów ,bitek super kapsów (które w 0.0 i tak nie mają miejsca) dla twojej informacji bitwy super kapsów w 0.0 wyglądają obecnie tak ,że jedna strona wrzuca swoje na grid i jeżeli druga strona wrzuca podobną ilość lub więcej to się robi logoffy, bo istnieje ryzyko wtopy. )
Generalnie i tak wszyscy raczej latają w blobach bcków i bsów. Smyrając się z sasiądami na granicach swoich kurwidołków .
Ruski zeszłego lata jako pierwsze w końcu krzyknęły" sprawdzam karty" i dali do walki wszystkie super kapse z taśmowej produkcji i was zmielili w parę dni. Nawet w zasadzie nie podjęliście walki . Następnie rosyjski walec ruszył dalej i wszyscy po kolei dostawali po dupie,dając dupy. Skończyły się wakacje i się zatrzymali. Nawet w obronie swoich stacji i posów nikt ani myślał rzucać do boju swojego ukochanego super kapsla za 4 tys usd.
Tytanów i super lotnisk są teraz setki i codziennie schodzą nowe z linii produkcyjnych ,a zestrzelonych jest raptem kilkanaście - większość złapanych na farmie isków.
Więc proszę cię nie używaj tytanów czy innych super kapsów jako argumentu pro 0.0 i final ,właściwego kontentu eve online.
Korpów core pirackich w eve online zostało raczej niewiele:
1.Veto.
2.Tuskers
3.The Bastards
A po polskiej scenie
1.Voodoo.
*było bsi ,które z piratyką tak średnio miało wspólnego ,bo kampili cały czas bramy po paru browarach.
Czym się zajmują core pirackie korpy? Powiedzmy ,że jesteśmy grupa roleplayerowych zapaleńców i tyle. Więcej mi się nie chce produkować.Bo i tak masz to w dupie ;p. Z kampieniem bram i szukaniem ludzi na autopilocie to za wiele nie ma wspólnego.
Oprócz tego masz dziesiątki pseudo pirackich czyli pvperzy z trupią czachą z 3 paskowym dresem.W większości z staniem na bramach mają mało wspólnego.Raczej uprawiają w większości roamy,jest może parę ekip ,które zamykają się w obrębie swojego lokalnego podwórka wzorem bsi i patrolują 5 systemów na krzyż ,ale to raczej nisza.
Nawiasem mówiąc ekip kampiących 24/h gate jest bardzo mało.Sam mam odnotowane 4 .We wszystkich regionach.
Tak się składa ,że przez ostatni rok mieszkałem z korpem w c3 z statykiem do low seca dzięki czemu codziennie zwiedzałem przez ten czas inny region z ekipą więc jestem na bieżąco.Oprócz tego podróżowałem sporo po łańcuchach wh między innymi do kurwidołków w 0.0 omijając intele etc. No ale wracając do meritum bo się kurde rozpisałem ,a szkoda mi więcej czasu więc.Krótko.
Obecnie low sec dzieli się chujowe południe i ciekawe północne regiony.
Na północy masz sporo roamujących ekip 6-14 shipa. Do tego dochodzą gangi milicyjne 10-20 , 40+ osób + samotni freelancerzy ,misjonarze etc.
Bitek i skirmishy jest tak naprawdę w chuj ,a w szczególności w zagłębiu milicyjnym ammar/matar przy ammake. Codziennie spadają tam setki shipów , są bitki 50 na 50 gdzie ludzie wrzucają nawet kapsle na ogień co w 0.0 jest nie do pomyślenia.
Jak to nie ma o co się bić? No nie mów mi ,że wy teraz w tym Curse macie jakiś cel tych działań?O co się bijecie?
Zresztą wiesz cel pizgania już mnie trochę śmieszy po tym jak się okazało ,że ostatnie parę wojenek w 0.0 było po to ,żeby przesunąć granice konfliktu od kurwidołków gdzie latają stada raven botów pompujących kasę.
Każdemu normalnemu pvperowi chodzi przecież tylko wyłącznie o adrenalinę.
Cytuj:
ls napedza gospodarke bo imo tam sie nie robi zadnej produkcji, wszystko robi sie w 0.0 (ore, szipy, moduły)
ls nie , ale obecnie produkcja tak na prawdę w dużej mierze nie znajduje się już kolego w 0.0 a w wormholach klasy c1 i c2 z statykami do high seca. Gdzie masz najebane w takim systemie 20+ szpil produkcyjnych.
Gdzie można produkować na takich samych prawach jak w 0.0 .
Cytuj:
farma isk plex ? oceń KB i spróbuj policzyć ile sie wydaje na szipy. sa tacy co zarabiają na lajcie miliard dziennie na misjach, nie pytaj jak nie powiem
No może i tak .Na ogół są to ludzie którzy mają pimped raciarki i odpalonych parę kont i pewnie wyciągają nawet więcej hajsu w parę h na jakimś plexie 10/10 jak im się poszczęści.
W low po stronie milicji są jakieś misje i z tego co gadałem z ludźmi są proste i kompletnie wystarczają niby na statki ,ale jaki jest przelicznik isk/h to ci nie powiem.
Tu może też cie zaskoczę, ale jeżeli komuś mocno zależy na iskach to się zapisuje do korpa farmiącego wh class c5 i c6. Tam leci taka kasa ,że w 0.0 możesz pomarzyć o takich kwotach .Chyba ,że odpalasz 10 botów w trybie mapy jak jesteś w robocie .
Cytuj:
wolność w ls oznacza zero zobowiązań bo zero zagrożenia, ale czy to nie jest właśnie nuda
Wolność w low secu oznacza raczej brak cta,brak zjebanego intela który raportuje cię innym daleko do przodu,brak baniek i kamp które zarzynają cię jak dziwkę w czymkolwiek jesteś ,stacje na każdym kroku -musisz spadać dokujesz i log off,brak baitujących titan bridów etc. ( no w tym curse też macie trochę stacji). Miejsce dla małych i dużych ekip ,roleplayerów , freelancerów . + blisko trade huby z których sam możesz sobie szybko i sprawnie przewieść co chcesz covert indykiem, a będąc w milicji z dodatnim security status możesz sobie latać do high po zakupy.
Tyle ,generalnie od dwóch tygodniu już nie gram ,bo nie mam czasu. Wprowadzili niby to całe incursion i zgaduje ,że teraz pewnie dodatkowo codziennie będzie jakiś system w low gdzie będą się zlatywać setkami piloci z 0.0. pizgać o nowego mothershipa.